tirsdag den 25. juni 2019

Ditte Wiese; Og så drukner jeg ... [Anmeldereksemplar]

Ditte Wiese; Og så drukner jeg ... [Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls]

Bagsidetekst:
Lynhurtigt, koldt bad, hestehale, betablokkere, kaffe, green smoothie bowl på snapstory og Instagram, bil, psykologieksamen, 12, kramme Miraim, skifte tøj, flere betablokkere, bil, parkering, hovedet på rattet. Og så dybe indåndinger ...

Josephine har lagt en plan. Hun har valgt en ambitiøs uddannelse, den rigtige kæreste og den optimale diæt. Alt skal være perfekt!

Men der er noget, der sitrer inde i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret.

Hvorfor kan hun ikke klare det hele?

Hvis du skal læse bare én realistisk ungdomsbog i år - så lad det være denne! Dette gælder både hvis du er ung og voksen. Alle burde læse den.

Ikke kun de unge som kan nikke genkendende til presset over at være god nok - hele tiden. Angsten for ikke at være god nok. Tvivlen om ens veninder og kæreste nu faktisk holder af en som man er. De søvnløse nætter hvor søvnen ikke vil indtræffe, selvom man forsøger alle meditations måder der er.

De voksne skal læse den for at få et bedre indblik i hvordan de unge lever. Hvilke tanker der går gennem deres hoveder og hvilke følelser de kæmper med. De voksne skal læse den for at forstå at de ikke behøver sætte krav til de unge - det klarer de udmærket selv!

Dittes tidligere bog "Provinspis" var også barsk læsning, men denne krøb virkelig under huden på mig. Selv nu kan jeg få hjertebanken og næsten sved på panden når jeg tænker på de valg Josephine træffer og det pres hun lægger på sig selv. Det er ikke nemt at være studernede i dagens Danmark. da jeg gik på gymnasiet var det ikke så slemt, men jeg kan alligevel sagtens sætte mig ind i de ting hun tumler med. Samtidig med at hun skal være den perfekte studerende, skal hun også være den perfekte veninde, kæreste, datter og søster. Hun skal helst kunne overskue det hele. Hele tiden være på. Hele tiden være tilstede. Og det tvivler jeg virkelig på at man kan uden at det vil knække en. Det ville knække mig og det knækker også Josephine.

"Og så drukner jeg ..." er et utrolig nærværende, rørende og angstprovokerende indblik i nok det tidsrum i ens liv hvor der bliver stillet aller flest krav til en. Som gymnasiestuderende er du både ung og voksen. Der er hele tiden valg og beslutninger der skal tages og hvis man ikke træffer de rigtige har de indflydelse på hele ens liv. Der bliver krævet noget af en hele tiden. Man skal både fokusere på sit studie, men samtidig skal man også leve livet og give den gas. Jeg kan blive helt forpustet når jeg tænker på hvor fyldt Josephines kalender må være med ting hun skal nå - nærmest på alle tidspunkter af døgnet.

Jeg kan simpelthen ikke rose denne bog nok. Selvom min gymnasietid ikke var så præget af kampen for 12-tallerne, ville jeg stadig gerne have haft sådan en bog her da det var mig. Den viser at det altså er ok at sige fra. At man skal have lov til at trække vejret dybt. At det er ok ikke at tjekke Instagram og Snapchat hele tiden. Den perfekte kæreste findes ikke, ej heller den perfekte veninde. Vi har alle fejl og det skal der være plads til.

Den er vigtig. Den er velskrevet og medrivende. Den er et must read!

Tak til Carlsen Puls for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Carlsen Puls
Udgivet i: 2019
Antal sider: 336
6 ud af 6 stjerner

1 kommentar:

  1. Hej Alle, jeg hedder Safa El Sadat, jeg er gift i 20 år med min mand, og vi har to søn, ældre en 16 og yngre er 11 år. Min mand elskede mig meget, men det kom til et tidspunkt, da han var involveret i affære med en kvinde, som er hendes kollega. Jeg har aldrig forestillet mig det, men på en eller anden måde ændrede hans holdning til mig og børn, hans sene kommer fra arbejde fik mig til at tænke over sagen. Selv på mit 20 års bryllupsdag i marts holder jeg mig væk fra sex som vi lover at gøre det på brylluppet årsdagen, 15 dage før bryllupsdagen meddelte han ja, at han havde sex med sin kollega. Han bragte hende i min seng, da jeg var ude for arbejde, det betyder, at mine følelser var fuldstændig værdiløse for ham. Min mentale tilstand er fuld af smerte, jeg tror jeg ikke kan glemme og genvinde smerten. Denne kvinde var i fuld kontrol med hende og jeg ville aldrig gøre det med vold, hun vil vinde over mig, da hun er skilt, hun sagde, hun var jaloux over vores forhold, og hun vil ødelægge mig ved at tage min mand. Jeg var nødt til at diskutere det med en ven, der bad mig om at finde en god stavekaster, først og fremmest troede jeg aldrig på denne Cast stavemåde, men jeg må prøve det, indtil jeg kom på tværs af PROPHET NOSA UGO email på internettet om hvordan han har hjulpet så mange mennesker til at få deres ex-tilbage og hjælpe med at rette forholdet og gøre folk lykkelige i deres forhold og nogle andre historier om åndelig sygdom og mere, jeg forklarede min situation for ham, og han hjalp mig med at udføre nogle bønner, nogle urter og rødder og et lille offer, som jeg gjorde, og inden for 7 dage kom han tilbage for at undskylde, og det var bare et mirakel for mig. Er glad i dag, at han hjalp mig, og jeg kan stolt sige, at min mand er nu hos mig igen og han er nu forelsket i mig som aldrig før.
    Har du brug for hjælp i dit forhold som at komme tilbage til din mand, kone, kæreste, kæreste, vindende lotterier, urtemedicin for sygdom, HIV, STD'er, Astma, Arthritis, Fybroid, Stroke eller enhver form for sygdom, åndeligt problem , Jobpromotion, seere, der læser mit indlæg, der har brug for hjælp til eventuelle livsudfordringer, skal kontakte PROPHET NOSA UGO, og du vil være glad for, at du gjorde det.

    Email: nosaugotemple@gmail.com
    WhatsApp: +34631686040
                            +17207992813

    SvarSlet