fredag den 9. august 2019

Carey Heywood; Noget om Grace [Anmeldereksemplar]

Carey Heywood; Noget om Grace [Anmeldereksemplar fra Palatium Books]

Bagsidetekst:
Sorgens fem faser: benægtelse, vrede, forhandling, depression, accept ...

Stedet er det kolde og barske Ohio, USA. Den unge klinikassistent Grace, bor sammen med sit livs kærlighed, Jon, i en lille uprætentiøs lejlighed i en halvkedelig forstad til Cleveland. Grace er helt sikker på, at Jon er manden i hendes liv. Eller det vil sige, at sådan var det indtil for nylig. For efter at Jon har mistet sit arbejde, er han begyndt at opføre sig anderledes. Og ikke på en god måde.

Grace er måske ikke længere helt så sikker på, at forholdet kan bære, men det er ikke noget hun tør indrømme. For bortset fra Jon, er Grace alene i verden. Hendes forældre døde i en bilulykke, hun er enebarn og hendes bedsteforældre er for længst borte.

Men pludselig en dag dukker et uventet brev op som sender hende u i en hvirvelvind af forandringer. Nogle gange er det sværeste i livet at give slip.

Jeg ville rigtig gerne synes godt om denne bog, men desværre er den ikke lige noget for mig. Det skyldes bl.a. at jeg fandt det underligt at have en bog uden kapitler. Eller jo, der er fem kapitler, for hver af sorgens fem faser. Det gjorde læseoplevelsen forholdsvis langtrukken og jeg følte ikke helt med handlingens flow.

Selvom jeg godt kan se hvorfor det er sorgens fem faser der gøres noget ud af, undrer det mig også. Jo, Grace har mistet sine forældre for et år siden, så på det punkt kan jeg godt forstå hun sørger. I forhold til Jon, kunne hun sørge over at deres forhold ikke længere er som det plejer, men det virker lidt søgt på mig. Han skulle have været hendes store kærlighed, men er nu blev sur og indebrændt. Han smadrer flere gange ting i deres lejlighed, opfører sig flabet og er i det hele taget et røvhul overfor Grace. Selvom hun ikke har andre, burde alle alarmklokker have ringet længe før og hun skulle være gået.

Temaet om det voldelige forhold fylder en del i historien. Grace lærer også en del om sin fortid, som beviser at hun ikke har det at blive i et skadeligt forhold, fra fremmede. I forhold til Jon, synes jeg Grace er for vattet og selv da hun bliver rigtig sur, synes jeg slet ikke det er nok. Jeg ville gerne have haft at det føles mere virkeligt. Det blev meget stift og jeg følte ikke at jeg kom helt under huden på Grace.

Nu vil jeg ikke afsløre for meget, men det brev hun får vender op og ned på hendes tilværelse, men igen, jeg synes ikke det er nok. Der kunne godt være sket endnu mere. Være blevet afsløret endnu mere. Jeg manglede i det hele taget dybde i historien og en samhørighed med Grace. Denne udeblev desværre.

Jeg kan ellers godt lide præmissen bag bogen, men den er ikke fuldt ordentligt til dørs. Det bliver en langtrukken og lidt pinefuld læsning. Det bliver aldrig rigtig spændende eller dramatisk. Desværre!

Tak til Palatium Books for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Palatium Books
Original titel: Stages of Grace
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2019 (på dansk)
Antal sider: 265
3 ud af 6 stjerner

2 kommentarer:

  1. Den, der læser dette vidnesbyrd i dag, skulle fejre med mig og min familie, fordi det hele startede som en vittighed for nogle mennesker, og andre sagde, at det var umuligt. Jeg hedder Jacob Schultz og kommer fra Tivoli, men jeg flytter til Belgien med min kone. Jeg er heldigvis gift med to børn og en smuk kone. Der skete noget forfærdeligt med min familie, jeg mistede mit job, og min kone forlod mit hus, fordi jeg ikke kunne tage godt af mig selv og familien. hende og mine børn på det bestemte tidspunkt. Det lykkedes mig i ni år, ingen kone at støtte mig til at passe godt på børnene. Jeg prøver at sende en testmeddelelse til min kone, men hun forhindrer mig i at tale med hende. Jeg prøver at tale med hendes ven og hendes familie, men jeg ved stadig, at nogen kunne hjælpe mig, og jeg har sendt anmodningen senere til så mange virksomheder, men stadig Ring ikke til mig, indtil en trofast dag kommer, som jeg aldrig vil glemme i mit liv . Da jeg mødte en gammel ven af ​​mig, som jeg forklarede alle mine vanskeligheder, og han fortalte mig om en god mand, der hjalp ham med at få et godt job hos Coca cola-selskabet, og han fortalte mig, at det var en caster-charme, men jeg er en person, der aldrig tror på fortryllelse, men jeg besluttede at prøve det, og jeg kontaktede ham via doctorosagiede75@gmail.com. Han instruerede mig og viste mig, hvad jeg skulle gøre i disse tre dage efter lanceringen af ​​trylleformularen. Jeg fulgte alle instruktionerne og gjorde, hvad han bad mig om at gøre godt. Drosagiede sørg for, at alt gik godt, og min kone ville se mig igen efter det vidunderlige arbejde Drosagiede. Min kone ringer til mig med et ukendt nummer og undskyldte, og hun fortalte mig, at hun virkelig savner mig og vores børn og min kone kommer hjem. Og efter to dage kaldes et firma, som jeg har sendt mit takkebrev, nu er jeg den eksemplariske virksomhedschef her i USA. Jeg anbefaler, at hvis du har problemer, send en besked til denne e-mail: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og du får det bedste resultat. Tag ting for givet, og det vil blive taget væk fra dig. Jeg ønsker dig det bedste.

    SvarSlet
  2. Den, der læser dette vidnesbyrd i dag, skulle fejre med mig og min familie, fordi det hele startede som en vittighed for nogle mennesker, og andre sagde, at det var umuligt. Jeg hedder Jacob Schultz og kommer fra Tivoli, men jeg flytter til Belgien med min kone. Jeg er heldigvis gift med to børn og en smuk kone. Der skete noget forfærdeligt med min familie, jeg mistede mit job, og min kone forlod mit hus, fordi jeg ikke kunne tage godt af mig selv og familien. hende og mine børn på det bestemte tidspunkt. Det lykkedes mig i ni år, ingen kone at støtte mig til at passe godt på børnene. Jeg prøver at sende en testmeddelelse til min kone, men hun forhindrer mig i at tale med hende. Jeg prøver at tale med hendes ven og hendes familie, men jeg ved stadig, at nogen kunne hjælpe mig, og jeg har sendt anmodningen senere til så mange virksomheder, men stadig Ring ikke til mig, indtil en trofast dag kommer, som jeg aldrig vil glemme i mit liv . Da jeg mødte en gammel ven af ​​mig, som jeg forklarede alle mine vanskeligheder, og han fortalte mig om en god mand, der hjalp ham med at få et godt job hos Coca cola-selskabet, og han fortalte mig, at det var en caster-charme, men jeg er en person, der aldrig tror på fortryllelse, men jeg besluttede at prøve det, og jeg kontaktede ham via doctorosagiede75@gmail.com. Han instruerede mig og viste mig, hvad jeg skulle gøre i disse tre dage efter lanceringen af ​​trylleformularen. Jeg fulgte alle instruktionerne og gjorde, hvad han bad mig om at gøre godt. Drosagiede sørg for, at alt gik godt, og min kone ville se mig igen efter det vidunderlige arbejde Drosagiede. Min kone ringer til mig med et ukendt nummer og undskyldte, og hun fortalte mig, at hun virkelig savner mig og vores børn og min kone kommer hjem. Og efter to dage kaldes et firma, som jeg har sendt mit takkebrev, nu er jeg den eksemplariske virksomhedschef her i USA. Jeg anbefaler, at hvis du har problemer med at komme tilbage din eks eller helbrede dig for sygdomme som hiv og kræft, så send en besked til denne e-mail: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og du får det bedste resultat. Tag ting for givet, og det vil blive taget væk fra dig. Jeg ønsker dig det bedste.

    SvarSlet