fredag den 2. august 2019

Simona Ahrnstedt; Ægtepagten [Anmeldereksemplar]

Simona Ahrnstedt; Ægtepagten [Anmeldereksemplar fra Flamingo]

Bagsidetekst:
Stockholm, december 1880. Beatrice Löwenström, en ung kvinde fra det bedre borgerskab, er i operaen med sin onkel og hans familie.

Her møder hun Seth Hammerstaal, der er lige så karismatisk, som han er berygtet. Han er en af de rigeste mænd i Sverige og er notorisk forfører, der ikke har meget til overs for samfundets reler.

Deres tilfældige møde sætter gang i noget ustoppeligt. Seth bliver fascineret af Beatrices intelligens, skønhed og ligefremhed, og det varer ikke længe, før de har fået viklet sig ind i en lidenskabelig, men kompliceret kærlighedsaffære. For på trods af deres kærlighed er der allerede blevet sat planer i værk for at holde dem fra hinanden. Mennesker tæt på Beatrice har indgået aftaler og lagt planer for hende, der ikke inkluderer hendes lykke og Seth.

Jeg har tidligere kun haft rosende ord at sige om Simonas bøger. Hendes tidligere bøger foregår i nutiden, med stærke kvinder der ved hvad de vil, tør siges deres mening og går efter det de vil have. "Ægtepagten" tager os lige et godt stykke tilbage i tiden, hvor kvinder ikke havde meget at skulle have sagt og deres meninger sjældent blev hørt. Dette sceneskift klarer Simona rigtig fint og heldigvis har hun ikke gjort sin hovedrolle til en kuet og bange kvinde der ikke tør drømme.

Eller jo, på et tidspunkt går det ikke så godt for Beatrice, men jeg kan godt sige at det ordner sig, uden at sige alt for meget. Beatrice er en fascinerende kvinde og jeg ser virkelig op til hende. I et samfund hvor kvinder anses for at være mænd underlegne, tør hun stille spørgsmål og hun vil gerne ses som en tænkende og klog kvinde. Ikke bare en nikkedukke der gør alt hvad hendes mand siger. Dette fascinerer Seth og deres samtaler og diskussioner er skønne at følge med. Det er virkelig tydeligt at der er kemi mellem dem.

Som i Simonas andre bøger spiller bipersonerne også en stor rolle og de får også lov til at fortælle noget af historie. Flere af disse personer er dog modbydelige og jeg fik ondt i maven flere gange over det disse mænd kunne tillade sig. Det er skræmmende at tænke på at samfundet har været sådan - og sikkert også stadig er, nogle steder.

Jeg må dog indrømme at jeg synes det elskende par skulle lige lovligt meget igennem. Jeg sad flere gange og tænkte at nu kunne der vel ikke ske mere, men jo, det kunne der. Det er ikke fordi jeg synes det blev for langhåret, men mere at nu synes jeg de havde lidt nok. Da jeg ikke manglede særlig meget, sad jeg med en knugen for brystet og frygten for hvad der nu ventede dem.

Simona har et fantastisk malende sprog. Jeg kunne fint forestille mig de flotte slotte i både Sverige og Paris. De smukke sale og kvindernes overdådige kjoler. Musikken og duftene kunne jeg næsten sanse. Det er en fryd at læse hendes bøger. De er spændende, medrivende og underholdende. De giver både hjertebanken og kuldegysninger.

Hvis du har læst hendes tidligere bøger, kan du roligt anskaffe dig denne. Det er ikke hendes allerbedste, men den er bestemt værd at læse!

Tak til Flamingo for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Flamingo
Original titel: Överenskommelser
Udgivet i: 2010 (på svensk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 407
5 ud af 6 stjerner

1 kommentar:

  1. Den, der læser dette vidnesbyrd i dag, skulle fejre med mig og min familie, fordi det hele startede som en vittighed for nogle mennesker, og andre sagde, at det var umuligt. Jeg hedder Jacob Schultz og kommer fra Tivoli, men jeg flytter til Belgien med min kone. Jeg er heldigvis gift med to børn og en smuk kone. Der skete noget forfærdeligt med min familie, jeg mistede mit job, og min kone forlod mit hus, fordi jeg ikke kunne tage godt af mig selv og familien. hende og mine børn på det bestemte tidspunkt. Det lykkedes mig i ni år, ingen kone at støtte mig til at passe godt på børnene. Jeg prøver at sende en testmeddelelse til min kone, men hun forhindrer mig i at tale med hende. Jeg prøver at tale med hendes ven og hendes familie, men jeg ved stadig, at nogen kunne hjælpe mig, og jeg har sendt anmodningen senere til så mange virksomheder, men stadig Ring ikke til mig, indtil en trofast dag kommer, som jeg aldrig vil glemme i mit liv . Da jeg mødte en gammel ven af ​​mig, som jeg forklarede alle mine vanskeligheder, og han fortalte mig om en god mand, der hjalp ham med at få et godt job hos Coca cola-selskabet, og han fortalte mig, at det var en caster-charme, men jeg er en person, der aldrig tror på fortryllelse, men jeg besluttede at prøve det, og jeg kontaktede ham via doctorosagiede75@gmail.com. Han instruerede mig og viste mig, hvad jeg skulle gøre i disse tre dage efter lanceringen af ​​trylleformularen. Jeg fulgte alle instruktionerne og gjorde, hvad han bad mig om at gøre godt. Drosagiede sørg for, at alt gik godt, og min kone ville se mig igen efter det vidunderlige arbejde Drosagiede. Min kone ringer til mig med et ukendt nummer og undskyldte, og hun fortalte mig, at hun virkelig savner mig og vores børn og min kone kommer hjem. Og efter to dage kaldes et firma, som jeg har sendt mit takkebrev, nu er jeg den eksemplariske virksomhedschef her i USA. Jeg anbefaler, at hvis du har problemer, send en besked til denne e-mail: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og du får det bedste resultat. Tag ting for givet, og det vil blive taget væk fra dig. Jeg ønsker dig det bedste.

    SvarSlet