fredag den 18. oktober 2019

Elena Gilberg; Jagten på Hjertemuslingen [Anmeldereksemplar]

Elena Gilberg; Jagten på Hjertemuslingen [Anmeldereksemplar fra mellemgaard]

Bagsidetekst:
Thomas, smedens søn, lever et stille landsbyliv lige indtil den dag, komtessen på slottet bliver tvunget til at gifte sig. Thomas er nemlig hendes halvbror, og det får konsekvenser. Komtessen har desperat brug for at bevise Thomas' arveret til slottet og grevetitlen. Men han er ikke interesseret i at blive greve.
Samtidig har alferne mistet Hjertemuslingen, og det giver frit spil for troldene til at sprede sygdom.
Thomas bliver ufrivilligt en del af jagten på Hjertemuslingen og skatten i skoven, som beviser hans herkomst. Han må samle alt sit mod, når han skal flygte fra Egeskovgarden, tilbringe natten midt i Finlayskoven, begive sig ind i den ukendte tåge, slås med trolde, snige sig ind til et adeligt bryllup og udholde et bittert tab.
Desuden skal han forholde sig til sin nye "søster" og diverse overnaturlige skabninger. Men han finder også nye venner, der er villige til at løbe en risiko.

Den her historie har virkelig potentiale, men desværre ender det med at blive en klodset og rodet affære, som jeg kørte død i op til flere gange.

Jeg kunne rigtig godt lide ideen med historien: smedens søn da pludselig opdager at han er greve og et magisk aspekt med en hemmelighed, skjulte breve og en gemt skat. Det lyder umiddelbart som en god kombination. Historien skulle være koncentreret omkring Thomas og søsteren, Cassandra Rosenkrantz - desværre fylder bipersonerne rigtig meget. Lidt ligesom elgene i "Bjørnebrødre" flere gange overtager historien og gør den mere komisk end den burde være. Alferne og de andre magiske væsner fylder rigtig meget og flere gange er det uden egentlig betydning for resten af historien. Det bliver fyld og unødvendigt.

Sproget har også mangler hist og her. Flere steder fylder detaljer og beskrivelser alt for meget, og som læser fandt jeg det flere steder kedeligt og langtrukkent. Jeg ved ikke hvordan jeg skal beskrive det, men det føles også kluntet og der bliver kørt meget i det samme igen og igen. Der er meget direkte tale og det gør også noget ved flowet. Det føles ikke altid som om det er den samme historie der fortælles.

Jeg er heller ikke særlig pjattet med personerne. Cassandra er forkælet og snobbet og selvom hun mander sig op, finder jeg hende virkelig utiltalende og belastende. Thomas er en god dreng, der pludselig får udsigt til en grevetitel, som han ikke vil have, og så alligevel - for opmærksomheden der følger med har han ikke noget imod. De virker ikke helstøbte, men mere som karikerede udgaver af dem selv - hvis det giver mening.

Bogen er på knap 450 sider og for mit vedkommende kunne den sagtens have været det halve og derved være en bedre læseoplevelse. Det føles som om forfatteren vil fortælle rigtig mange ting og vil have alting med. Det havde næsten være bedre hvis Thomas og Cassandras' historie havde været en bog og alferne og de andre væsner en anden. Jeg tror faktisk det ville give et bedre flow i historien og ro og mulighed for at gå bedre i dybden med de to historier der fortælles.

Alt i alt er der flere ting der kunne være gjort anderledes og som ville have gjort læseoplevelsen markant bedre - i hvert fald for mig. Ideen er god, men desværre ikke særlig godt udført. Øv øv!

Tak til Forlaget mellemgaard for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: mellemgaard
Udgivet i: 2019
Antal sider: 448
3 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar