torsdag den 31. oktober 2019

Nathali & Bettina Liane; Kaldet fra Galathea [Anmeldereksemplar]

Nathali & Bettina Liane; Kaldet fra Galathea (Awen, #1) [Anmeldereksemplar fra Turbine]

Bagsidetekst:
Billet til Galathea.
Afgang: D. 28. august, de sene nattetimer (eller hvornår det lykkes Dem at ankomme)

Medbring venligst: Kufferten samt Dem selv, intakt.
Skynd dem.
De ønskes en god rejse.

Da Aia og hendes tvillingebror Peter finder en gammel rejsekuffert, har de ingen anelse om, at det vil ændre deres liv for evigt. I kufferten ligger to invitationer til det mystiske skib Galathea, som kan sejle mellem magiske verdener. Sammen med andre jævnaldrene trænes Aia og Peter i at bekæmpe den trussel, som vil udslette den magiske verden Igdrafell.

Snart begynder uforklarlige ting at finde sted på Galathea, og i takt med at Aia opdager sandheden om sit ophav, sættes hun for alvor på prøve. På Galathea trænes hun i at kæmpe mod mørket, men kan hun mon overvinde mørket i sig selv?

Magiske skoler, kampen mod det onde og om at finde sig selv - det er bare noget der fungerer. Selvom jeg ikke kunne lade være med at tænke på Harry Potter da jeg læste denne bog, er den alligevel helt sin egen. Det kan godt være den er inspireret af Potter, men samtidig er idérigdommen og fantasien bag fuldstændig fantastisk og enestående. Jeg er dybt imponeret over alt det forfatterne har fundet på - og jeg har på fornemmelsen at jeg vil blive endnu mere overrasket i de næste bøger.

Tænk på Harry Potter og placer så handlingen på et magisk skib, dannet omkring (og af) et stort træ. Der er mange mange etager med klasseværelser, caféer, butikker, elevkahytter og meget mere. Det virker som et ret vildt sted. Forfatterne formår også at gøre det hele meget virkelighedstro - jeg kunne næsten fornemme skibets bevægelser under mine fødder mens jeg læste eller dufte maden og mærke kulden. Det hele er beskrevet med en stor detaljerigdom, men uden at det bliver for meget eller langtrukket.

Aia er fortælleren og hun må kæmpe med et voksende mørke indeni og med følelsen af ikke at være god nok. Heldigvis har hun gode venner omkring sig, som er gode til at støtte hende, give hende plads og hjælpe hende når hun har brug for det. Mon hun også er fortæller i det næste bind? Jeg synes faktisk den her historie ville kunne bære at vi skiftede fortæller undervejs.

Selve historien er virkelig spændende og jeg var hooked fra første side. Som historien skrider frem bliver den mere og mere dyster og Aia og hendes venner får virkelig noget at se til. Men det løber ikke løbsk. Det bliver ikke for meget eller for tvivlsomt. Det hele spiller rigtig godt sammen og historien har et naturligt flow. Der sker hele tiden noget man skal forholde sig til, uden at det bliver uoverskueligt. Sproget er godt og der er humor undervejs, så det hele ikke bliver alt for dystert.

Som jeg skrev til at starte med er jeg dybt imponeret over alt det arbejde der må ligge til grund for sådan en fortælling. At få ideen til handling, personer, skolegang, det magiske og alt hvad der ellers er i bogen og få det hele til at gå op i en højere enhed må have været en vild oplevelse. For jeg kan ikke komme på nogen steder hvor jeg synes historien halter. Der er virkelig noget at komme efter for både unge og voksne fantasyfans.

Jeg er i hooked og er klar til at pakke mine kufferter til mere sejlads, magi og spændende undervisning!

Tak til Turbine for anmeldereksemplar.

Fakta
Forlag: Turbine
Udgivet i: 2019
Antal sider: 557
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar