mandag den 28. oktober 2019

Leigh Bardugo; Den besatte konge [Anmeldereksemplar]

Leigh Bardugo; Den besatte konge (King of Scars, #1) [Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls]

Bagsidetekst:
Nikolajs kongedømme er omringet af fjender, og interne magtkmape har minimeret den kreds af allierede, han kan stole på.

Zoya prøver indædt at holde hadet i skak efter Mørkningens forræderi.

Nina skal begrave Matthias, men hun kan ikke finde styrken til den endelige afsked.

Hver især kæmper de en indædt kamp, for at bevare deres forstand. Men der er større kræfter på spil i det sårbare rige - og Nikolaj, Zoya og Nina finder snart ud af, at de er brikker i et uhyggeligt magtspil, der tager livet af dem langsomt.

Hvis du endnu ikke har begivet dig på rejse i Grishaverse, så har jeg kun det råd at du skal gøre det! Leigh Bardugo har skabt et fantasyunivers der er episk. Nu har jeg sagt det. Det er episk!

Det er dystert. Det er gennemført. Det er fyldt med farer og uhyggelige væsner der ikke altid har godt i sinde, men samtidig skal man ikke dømme folk på udseende. Universet er ikke for sarte sjæle, og selv dem der bør være de gode, har skyggesider der truer med at overtage og fordærve dem. Det er fyldt med smukke kvinder der kan få dit hjerte til at stoppe med at slå - bogstavelig talt. Det er fyldt med mystiske mænd, der vil fortrylle og skræmme dig.

Jeg er vild med stemningen der er i alle historierne. Selv når man tror det ender godt, bliver det hele vendt på hovedet og du er tilbage ved start. Man ved aldrig hvad der kommer til at ske. De døde forbliver ikke altid døde og selv dem man elsker har hemmeligheder.

"Den besatte konge" er nyeste skud på stammen og den er ligeså god som de andre bøger. Før man giver sig i kast med Nikolaj, Zoya og Nina, vil jeg dog bestemt råde jer til at have læst "Grisha" og "Six of Crows"-serierne - da de indeholder meget nyttig baggrundsviden. Handlingen i "Den besatte konge" foregår efter slutning i "Det korrupte rige" og der er flere af personerne der går igen og der er mange referencer til hvad der er sket i både serien om Kaz og Alina, i "Grisha"-serien.

Som i de andre bøger flettes historierne sammen og alt har betydning. Vi hører skiftevis fra Nikolaj, Zoya og Nina og når man er vant til de skiftende stemmer fra Leighs tidligere bøger, er det ikke noget problem at finde ind i den rette stemning. Jeg læste bogen på ganske få dage og var fuldstændig opslugt. Jeg var slet ikke klar til at stoppe og kunne sagtens have læst meget mere.

Dette er noget af det bedste, fedeste, mest medrivende, nervepirrende, sindsoprivende og spændende fantasy jeg længe har læst! Jeg kan slet ikke få armene ned over hvor godt jeg synes det er. Nu kommer Grishaverse som Netflix-serie og det kan gå begge veje. Jeg er spændt på om de gør det ordentligt, hvis hvis de gør - så bliver fedt!

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: CarlsenPuls
Original titel: King of Scars
Udgivet i: 2019 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 450
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar