onsdag den 31. maj 2023

Simon Zander; Sortørnens Øje [Anmeldereksemplar]

Simon Zander; Sortørnens Øje (Sonetrilogien, #1) [Anmeldereksemplar]

Bagsidetekst:
“Kundskaberne er lunefulde. Ligesom med mennesker, kan du aldrig vide dig sikker på, hvordan de vil reagere. De kan være smukke, men også forræderiske og ligefrem farlige. Hvis ikke du er varsom, suger de dig ind og forvandler dig til en sone.”

Da Sortørnenes Øje bliver stjålet fra regenten af Zarnera, står den unge zarnerkvinde, Jafiel, over for en hævnmission. Med sine evner udi iskundskab må hun drage ud i en verden fyldt med det, hun hader allermest: mænd.

Langt derfra, i kongeriget Tochoran, sniger grevdatteren Emba sig rundt med skomagersønnen Romilon, men et frieri fra kongesønnen kommer i vejen for romancen. Snart vil de to ønske, at det var det største af deres problemer.

På kanten af verden arbejder den unge Benja hårdt hver dag. En morgen er hans bedste ven og kollega forsvundet – og han er ikke den eneste. Stærke mænd forsvinder sporløst fra arbejderbyen Bokrehme.

De unge menneskers skæbner bliver flettet sammen i dette første bind af Sonetrilogien, hvor du aldrig ved, hvem du kan stole på.


Det er altid spændende at læse det færdige resultat af noget man har læst i den spæde opstart. Jeg var så heldig at Simon spurgte om jeg ville være betalæser på ”Sortørnenes Øje” og jeg sagde straks ja, og fik tilsendt en meget stor Word-fil med historien i.

Der var flere ting jeg godt kunne lide, men bestemt også ting der – for mig – ikke fungerede. Og her er det jo min fornemste rolle som betalæser at være ærlig. Og jeg tror at Simon måske synes at jeg var lidt for hård ...

Den færdige bog udkom til Fantasyfestivalen sidste år, og jeg har endeligt fået den læst – og wow, altså! Det er en helt anden historie end den jeg læste for lang tid siden. Eller det er ikke en helt anden historie, men den er langt bedre skruet sammen nu, end den var dengang den bare var en stor Word-fil.

Langt hen ad vejen er det blevet en mere harmonisk og bedre fortalt historie. Jeg kan godt lide de mange forskellige fortællere. De giver en meget bred og varieret beskrivelse af det univers vi befinder os i. At de alle sammen har problemer som de skal håndtere og sandheder de skal lære, er også godt skruet sammen. Samtidig er det fedt at de flettes sammen, så det ikke føles som tre forskellige historier, men netop mere grene i en stor fortælling.

Det her er fantasy på den helt store klinge. Tænk ”En konges vej” af Brandon Sanderson, så har du omfanget. Simon har slået stort brød op, men jeg ikke i tvivl om at han sagtens kan løfte det og holde niveauet. Hvis udviklingen fra ”skitse” til færdigt produkt er sådan her hver gang, kan det kun blive til en storslået serie.

Udover at være en fremragende læseoplevelse, er selve bogen også smuk i sig selv. Den voldsomme scene på forsiden er interessant og virker tillokkende på læseren. Ryggen på bogen er også meget flot og emmer af mystik.

Tak til forfatter for anmeldereksemplar. 

Fakta:
Forlag: HiReader
Udgivet i: 2022
Antal sider: 509
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar