onsdag den 24. august 2016

John Flanagan; Turneringen i Gorlan

John Flanagan; Turneringen i Gorlan (Skyggens læring - de første år, #1)

Bagsidetekst:
Længe før de bliver helte, er Crowley blot en ung Ranger uden eget len, og Halt er på flugt fra et naborige.

En forræderisk baron ved navn Morgarath drager andre magthungrende baroner ind under sit banner. Kong Oswald sygner hen, og prins Duncan laver - hvis man skal tro sladderen - ravage oppe nordpå. Halt og Crowley rejser ud for at finde prins Duncan og få hans hjælp til at gendanne det svækkede Rangerkorps. Gamle, trofaste Rangere er spredt rundt om i landet. Kan de bringes sammen til kamp for deres Kongerige? De to unge mænd må have planerne klar før Gorlan-borgens årlige turnering. For denne gang står der mere på spil end at finde årets vinde. Hvis Morgarath får sin vilje, bliver der duel til døden - og en ny konge vil kunne sætte kronen på sit hoved.

Selvom jeg ikke er blevet færdig med at læse serien om Will, Halt og alle de andre i "Skyggens lærling", nyder jeg alligevel John Flanagans skrivestil, humor og fantasi.

Dette første bind i forløberen til "Skyggens lærling" skuffer bestemt heller ikke. Der er fart over feltet som der er i de fire bøger i serien om Will, jeg har fået læst (5. bind er reserveret på biblioteket og jeg glæder mig til at komme videre i den serie).

Nu følger vi derimod Halt inden han bliver den kendte Ranger som vi kender. Det er sjovt at komme til at lære denne unge Halt at kende, for selvom jeg godt kunne kende ham, så er han alligevel meget anderledes. Han er stadig en suveræn dygtig bueskytte, men han er ikke den lidt bistre, indelukkede mand. Mon vi nu får forklaringen på hvordan det sker?

I så fald, det er spændende læsning og selvom der er plads til at nyde godt kød, kaffe (med honning) og en lun aften i det fri, ligger de skumle planer som Morgarath pønser på, hele tiden under overfladen og ulmer. Jeg er ret betaget af John Flanagans skrivestil. Han formår, uden at det bliver kedeligt og langsommeligt, at få en masse detaljer med i sine beskrivelser. Både af personerne, stederne og begivenhederne.

"Turneringen i Gorlan" vil helt sikkert falde i god jord hos andre John Flanagan og "Skyggens lærling" fans - den har rette ånd, stil, humor og aktionfyldte handling.

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: The Tournament of Gorlan
Udgivet i: 2015 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 415
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar