tirsdag den 16. august 2016

Jojo Moyes; Alene i Paris

Jojo Moyes; Alene i Paris

Bagsidetekst:
Tag med på weekend til byernes by, hvor lykken måske venter om det næste hjørne.

Nell er 26 år og har aldrig været i Paris. Hun har heller aldrig været på weekend med sin kæreste. I det hele taget er hun ikke kendt for at være den mest eventyrlystne type, men det er der vist på tide at få lavet om på.

Nell arrangerer en romantisk weekend for to i byernes by, men i sidste øjeblik brænder kæresten hende af, og Nell beslutter noget impulsivt at tage af sted på egen hånd.

Alene i Paris møder Nell tjeneren Fabien, og sammen med Fabien og hans venner oplever Nell sit livs eventyr.

Tænk sig, en romantisk weekend for to i byernes by. Du har glædet dig til at slentre i de smalle gader med duften af croissanter og kaffe hængende i luften med din kæreste i hånden, men mens du venter på toget, tikker en sms ind med besked om at han ikke kommer. Hvordan ville du reagere?

Nell er på den ene side ikke overrasket, men stadig meget skuffet. Hun beslutter sig dog for at tage afsted alligevel. Hun har brugt mange penge på billetterne og har glædet sig til at skulle afsted og opleve Paris. Det bliver dog langt fra den weekend som Nell havde forestillet sig. Ikke alene befinder hun sig i en fremmed by, hun er også alene. Heldigvis bliver der lavet om på det, og Nell, som er afhængig af lister med fordele og ulemper, finder pludselig ud af, at livet med lister, måske slet ikke er hende alligevel.

Nell lærer en masse om sig selv på den weekend og da hun skal hjem til London, har hun haft en weekend der har forandret hende for altid.

Det er ingen hemmelighed at jeg er stor fan af Jojo Moyes, hendes skrivestil og hendes måde at skrive om hverdagsproblemer på en måde der bestemt ikke er kedeligt og gråt. "Alene i Paris" er en virkelig hyggelig feel-good-historie på lidt over 100 sider. Den er hurtig læst, men jeg sad alligevel og var varm om hjertet da sidste side var vendt. Endnu en fin genistreg fra hendes hånd.

Hvis du trænger til at smile, blive varm indeni og læse en historie der måske ikke er lang, eller får dig ud på kanten af stolen af spænding, så kan den her varmt anbefales.

Fakta:
Forlag: Cicero
Original titel: Paris for one
Udgivet i: 2015 (på engelsk og dansk)
Antal sider: 115
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar