fredag den 5. august 2016

Kerstin Gier; Safirblå

Kerstin Gier; Safirblå

Bagsidetekst:
Gwendolyns liv har været en rutsjebanetur, siden hun opdagede, at hun var den såkaldte rubin - det sidste medlem af en hemmelig kreds af tolv tidsrejsende. Når hun ikke er på rejse gennem historie efter andre tidsrejsende for at bede omlidt af deres blod (!), prøver hun at regne ud, hvad alle de mysterier og profetier omkring den hemmelige loge egentlig betyder.

I det mindste får Gwendolyn masser af hjælp. Hendes bedste ven Lesley følger flittigt hver ledetråd på nettet. Spøgelset James lærer Gwendolyn, hvordan man opfører sig til en fest i det 18. århundrede. Og Xemerius, den lille vandspyer, der har fulgt efter Gwendolyn, siden han så hende kysse den fltote Gideon i en kirke, tilbyder rådgivning om alt. Åh, ja. Og så er der selvfølgelig Gideon, diamanten. Det ene øjeblik er han meget varm, det næste øjeblik er han kold som is. Gwendolyn er ikke helt sikker på, hvad der foregår, men hun er temmelig opsat på at finde ud af det.

Jeg har ikke læst mange bøger om tidsrejser, men genren er begyndt at fascinere mig. Selvom det godt kan være lidt svært at holde styr på hvad der er i dag, i morgen, i går og fremtid, nutid og datid, når hovedpersonerne (og bipersonerne) hele tiden skifter tid. Fx møder Gwendolyn greven til en fest, for så, dagen efter (i hendes nutid) at tage tilbage og møde ham igen før festen, selvom hun til festen, ikke ved at hun har mødtes med ham dagen før.... ja... er vi alle med? Godt så.

Vi fortsætter hvor vi slap i "Rubinrød" og handlingen er ligeså hæsblæsende og medrivende. De 300-nogen sider, spænder over ganske få dage, der er fyldte med dramatik og mysterier. Jeg havde håbet at nogle af de gåder vi blev stillet i "Rubinrød" ville blive besvaret her, men det var ikke helt tilfældet, faktisk kom der bare endnu flere mysterier til. Jeg skulle flere gange lige stoppe op og tænke efter, hvordan var det nu lige det var med det, for der er mange ledetråde der skal holdes styr på.

Selvom det godt kan være lidt forvirrende, ødelægger det ikke på nogen måde læseoplevelsen. Det er en virkelig spændende bog og karaktererne er med til at puste ekstra liv i flammerne. Der er masser af humor og pinlige situationer (en høtur, blandt andet). Jeg var - ligesom med "Rubinrød" - fanget fra første side og jeg nød virkelig bogen.

Jeg er spændt på hvad der sker i efterfølgeren, jeg håber på svar på de mange spørgsmål jeg har og jeg håber på mere aktion, dramatik og romantik!

Tak til Turbine for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Turbine
Original titel: Saphirblau - Liebe geht durch alle Zeiten
Udgivet i: 2010 (på tysk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 366
5 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere skriver om bogen:
Reading raindrops
Bibliotekattens bøger
Kære dig

1 kommentar:

  1. Det lyder jo godt - jeg er lige gået i gang med den ! :)

    SvarSlet