torsdag den 20. oktober 2016

Boris Hansen; Vejen til Panteon

Boris Hansen; Vejen til Panteon (Panteon-sagaen, #1)

Bagsidetekst:
I en nær fremtid er verden blevet en anden. Samfundets svageste sendes til Zonen hvor de lever en trist tilværelse blandt grå betonblokke. Zonen er det eneste hjem Lucas nogensinde har kendt. Men da hans bedste ven, Cassandra, pludselig forsvinder, vælger han at tage ud for at finde hende. Hans eneste ledetråd er de kryptiske noter hun skrev før hun tog afsted: Juvelen. Brylluppet. Husk på tallet 12! Inden længe opdager Lucas at Cassandra er draget ud på en lang rejse til en fremmed verden der ikke burde eksistere. En verden fyldt med begravede hemmeligheder og ældgamle sammensværgelser. En verden hvor Panteons guder strides og Empyrias engle forsøger at forhindre en altomfattende krig. Lucas er ligeglad med guder og engle. Han vil bare have Cassandra tilbage. Men rejsen i hendes fodspor fører ind i et spind af mysterier og løgne ...

Normalt i fantasyromaner følger vi hovedpersonen. Den udvalgte. Den der skal kæmpe mod det ond. Den der skal ud på eventyr. I denne historie skal vi også ud på eventyr. Vi skal også kæmpe mod det onde. Men vi ser det ikke fra den udvalgtes synspunkt, men derimod fra en, der normalt ville være sidekick. Vi ser det fra Lucas' synsvinkel og det er virkelig en fed måde at fortælle på.

Lucas er fuldstændig uforberedt på hvad der venter ham i Juvelen. Hvad han er oppe imod. Jeg tror heller ikke at Cassandra er helt klar over det, men det ved vi ikke noget om, for vi hører ikke hendes side af historien. Jeg synes det er fedt at høre en historie fra andre end den udvalgte - ligesom med "Vi andre bor her bare" - vi følger dem vi normalt ikke ville følge og det giver historien lidt mere kant, på en eller anden måde. Denne er dog ikke så satirisk og parodierende som "Vi andre bor her bare".

Samtidig synes jeg det var fedt at vi samtidig hørte fra dem Lucas, Theodor og Ron efterlader derhjemme - hvordan de klarer sig, hvordan deres hverdag ser ud og hvor lang tid der går. For det er ofte personer der "skrives" ud af fortællingen, når vore helte er draget afsted.

Det er en meget fængslende historie, og vi hører ikke kun fra Lucas, men også en af Empyrias engle, som så småt begynder at stille spørgsmål ved den måde tingene fungerer på, men evigheders historie er svært at gøre oprør imod. Især når man ikke ved hvem man skal stole på.

Dette er helt klart et bud, sammen med "Skyriel", "Morika" og "Ravnenes hvisken", på noget af det bedste danske fantasy der er udkommet i år. Og så vil vi gerne have næste bind, tak!

Tak til Tellerup for anmeldereksemplar (3. præmie i Fantasyquizzen ved messen i Esbjerg)

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2016
Antal sider: 429
5 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere skriver:
Sus' bogblog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar