torsdag den 27. oktober 2016

Colleen Hoover; Måske en dag

Colleen Hoover; Måske en dag

Bagsidetekst:
Da den musikstuderende Sydney flytter ind på et værelse hos den flotte guitarist Ridge, er det sidste, hun forventer, at blive forelsket. Hun er stadig mærket efter bruddet med sin eks, og desuden har Ridge allerede en kærste. 

Sydney og Ridge bliver dog hurtigt venner, og snart begynder de at skrive sange sammen. Ridge komponerer musikken, Sydney skriver teksterne, og det varer ikke længe, før de må kæmpe for at holde de spirende følelser tilbage, som vokser i dem imod alle odds ...

"Måske en dag" er egentlig bygget op som kærlighedshistorier er bedst: pige møder dreng. Pige forelsker sig i dreng. Drengen har dog en kæreste. Kan de finde en vej til at være sammen?

Selvom den på en måde er som en klassisk kærlighedshistorie, synes jeg bestemt at der er noget nyt og interessant over den. For det første er drengen døv - det er ikke så tit vi møder det i kærlighedshistorier, jeg ved ikke om det er fordi det er et handicap og helten helst skal være perfekt? Her fungerer det dog virkelig godt. Især fordi det er med til bringe Sydney og Ridge tæt sammen, selvom de egentlig ikke burde.

Samtidig er der hele delen om utroskab - om ikke at blive det Sydney frygter mest: sin bedste veninde. Men hvordan kan man kæmpe imod følelser så stærke at man aldrig har oplevet noget lignende? Følelser der har forskubbet hele ens verdensbillede. Følelser som man for alt i verden ikke må føle, men ikke kan ignorere.

Jeg har selv prøvet at stå på begge sider af utroskab, ligesom Sydney, og det er så svært at skelne det rigtige valg fra det dårlige når man står midt i det og ikke kan overskue de følelser der er indblandet. Det er ikke den fedeste følelse i verden at vide at man såre en man burde elske, samtidig med at man er høj over følelse af at føle sig attraktiv og vigtig.

Det er alt i alt en meget rørende, smuk og følelsesladet fortælling om kærlighed. En kærlighed der blomstrer på trods af situationen. En historie om musik og hvordan det virkelig kan bringe to mennesker sammen. En historie om sygdom, og om hvordan den både kan bringe folk tættere, men også skille dem ad.

Og ja, jeg græd til sidst!

Tak til Lovebooks for anmeldereksemplar (modtaget ved Bogbloggertræf 2016)

Fakta:
Forlag: Lovebooks
Original titel: Maybe Someday
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 470
4 ud af 5 stjerner

Andre bogbloggere skriver:
Kære dig
Trolderier
Bogfinken

Ingen kommentarer:

Send en kommentar