mandag den 24. oktober 2016

Kerstin Gier; Smaragdgrøn

Kerstin Gier; Smaragdgrøn

Bagsidetekst:
Gwendolyn må og skal opfylde sin skæne - der er bare ingen, der vil fortælle hende, hvad den går ud på. Siden hun fandt ud af, at hun er den såkaldte rubin - det sidste medlem af en hemmelig kreds af tolv tidsrejsende - er alting gået galt. Gwendolyn har en mistanke om, at grundlæggeren af den mystiske orden har ondt i sinde, men ingen vil lytte til hende, og nu strammes det net, som den gamle greve Saint Germain har spundet i fortiden. Og så har Gwendolyn netop fundet ud af, at hendes charmerende (og irriterende lækre) følgesvend Gideon vist har udnyttet hende hele tiden.. På trods af sit knuste hjerte må Gwendolyn drage tilbage i tiden sammen med Gideon for at opklare den mystiske hemmelighed, inden tiden rinder ud ...

Det er altid lidt vemodigt at tage afsked med en god serie og den her er ingen undtagelse. Jeg har kun læst "Spektrum"-serien der også omhandler tidsrejser, men jeg skal da have fundet lidt mere - har I nogle gode forslag? Jeg kan dog mærke at det kræver lidt mere koncentration, for alt det hoppen frem og tilbage kan godt være lidt svært at holde styr på, hvad der rent faktisk er sket og ikke er sket.

Sproget er - ligesom i de to foregående - nemt, let og legende, måske nogle steder lidt for simpelt, men det fungerer, og jeg skal trods alt også huske på at Gwen kun er 16, så det passer nok meget godt. Handlingen er ligeså hæsblæsende som før, man når nærmest ikke at stoppe og trække vejret, før der sker noget nyt der skal tages stilling til.

Der er mange flere spring i tiden i denne bog, og det kræver, som skrevet før, noget koncentration. Jeg synes det er meget imponerende at forfatteren kan holde tungen lige i munden og selv finde ud af det hele, for jeg måtte lige læse nogle steder flere gange, for at være helt sikker på at jeg forstod meningen. Især til slut, hvor handlingen spidser til, begynder det at gå hurtigere og hurtigere, med at få afsløret sandheder - hvad end det foregår i nutiden eller fortiden, som så også er nutiden for andre og fremtiden ... ja, nemlig.

Det er en god serie - der er drama, problemer og livstruende situationer. Der er nære venner der hjælper til med at løse mysteriet. Der er irriterende familiemedlemmer man gerne ville være foruden, og dem man bestemt ikke vil. Der er smukke kjoler, flotte balsale og store fester. Der er spirende kærlighed, der bliver knust på grusomste vis, men mon ikke det løser sig alligevel?

Hvis du ikke har læst denne serie endnu, men trænger til noget let, men stadig underholdende og spændende, så kan denne serie varmt anbefales.

Tak til Turbine for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Turbine
Original titel: Smaragdgrün - Liebe geht durch alle Zeiten
Udgivet i: 2010 (på tysk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 460
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar