mandag den 25. september 2017

Malene Sølvsten; Ravnenes hvisken #2 [Sponsoreret]

Malene Sølvsten; Ravnenes hvisken #2 [Sponsoreret indlæg af Carlsen]

Bagsidetekst:
En gammel ven opsøger Anne, dødeligt såret, og når kun lige at fortælle hende, at hendes søster er taget til fange. For at befri sin søster må Anne selv risikere livet, og krydse over til en verden, hun aldrig har set. Ukendte farer lurer, og imens bliver hun plaget af synet af sit eget mord. Men hvorfor bliver hun ved med at se det? De fik jo afværget det i tide. Eller gjorde de? Hele sit liv er Anne blevet forladt. Nu indser hun, at for at redde sin søster må hun selv svigte dem, hun elsker. Men kan hun gøre det?

Jeg vil lige starte med at sige at Malene Sølvsten har gjort det igen! Og faktisk bedre end hun gjorde første gang.

Det er altid lidt svært at gå i gang med en ny serie. Der er personer der skal præsenteres, begivenheder skal præciseres, samfund og omgivelser skal beskrives. Det kan godt virke som en stor mundfuld - ikke desto mindre lykkedes det Malene i bind 1, at skabe en sammenhængende historie, med gode personer og en spændende handling. Anne kunne godt irritere mig lidt i første bind, måske fordi jeg ikke kendte hende så godt. Det gør hun ikke i den her.

Ideen med at vi både befinder os her og i en anden virkelighed, er virkelig spændende og Malene formår at skrive det, så man nemt kan forestille sig både vores verden og den verden Anne rejser til. En verden hvor hun er total på udebane. Heldigvis får hun hjælp undervejs - mere end hun har bedt om, og når vi kender Anne, ved vi, at hun ikke er meget for at tage imod hjælp. Hun vil ikke have at folk skal komme til skade på grund af hende. Hun må dog indse, at det ikke kan undgås. Især ikke når man har så gode venner som hun har. En krig er på vej og hun kan ikke redde alle.

Jeg var underholdt i første bind. Jeg var fuldstændig fanget af bind to. Det er som om Malene også er vokset med opgaven, for jeg synes historien fungerer og flyder meget bedre. Anne vokser også med sin opgave, og flere gange synes jeg hun reagerer bedre, end hun gjorde i første bind. Der er også en underspillet humor i fortællingen, og det virker bare så godt for mig. En sort og tør humor, der pifter den ellers meget triste stemning op.

I min optik har Malene skrevet et mesterværk. Ikke alene er den utrolig smuk udenpå, men det er også en smuk, stærk og spændende fortælling indeni. Den ikke alene fortæller om venskab, kærlighed og familie. Men også hvad der sker når slaver bliver frie mennesker, når dem der har magten misbruger den, når tro kan gøre almindelige mennesker til guder og når vinteren står for døren og ingen er forberedte. For vinteren kommer og Ragnarok er på vej.

Tak til Carlsen for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Carlsen
Udgivet i: 2017
Antal sider: 622
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar