mandag den 7. juli 2014

Søren Jessen; Dødshacket


Søren Jessen; Dødshacket (Det Blå Blod, #1)

Han var nødt til at slippe væk. Han var nødt til at advare om, hvad han havde set. Advare om at robotter nu kunne slå mennesker ihjel. Det ville betyde enden på verden, som man kendte den, men der var ikke andet at gøre. Alle skulle have det at vide. Så hurtigt som muligt.

I en ikke så fjern fremtid finde en kendt robotforkser død, og en trettenårig Erton mistænkes for mordet. Men Erton er eneste levende vidne til, hvad der virkelig skete i højhastighedstoget ude på nødspor 9.85, og nu flygter han for sit liv. Under flugten møder han den gamle mand Vetlar og pigen Sasi, som bliver Ertons allierede i opklaringen af en forbrydelse med vidtrækkende konsekvenser.

Jeg har hørt meget spændende om denne bog, og jeg må ærligt sige at det bestemt ikke skuffer! Hvis du har set "i, Robot" med Will Smith er du allerede lidt inde i hvordan det fungere. Robotloven som robotterne er underlagt, er nemlig stort set identiske med de regler der er i filmen. I filmen myrdes Will Smith's gamle ven, robotforskeren dr. Alfred Lanning, og det er hans nyeste opfindelse, robotten Sonny, der har myrdet ham, hvilket jo burde være umuligt.

Det er lidt samme scenarie vi har i Dødshacket. Erton er på vej til sin familie sammen med robotten Vito, da en ældre mand og en helt ny K-10 robot, kommer ind i deres kupe i toget. Pludselig sker der ting og sager, pigen går amok, vender Ertons robot mod ham og han er lige ved at dø, hvis ikke det havde været for den ældre mand. Pigen slår manden ihjel og så går den vilde jagt på Erton, som eneste vidne.

Han søger tilflugt i en kornmark, hvor han finder et gammel skur - det har pigerobotten bare også fundet, men manden der bor der, Vetlar, er hurtig og får slået robotten ihjel, men det er langt fra sikkert for dem at blive i skuret, så de kører hjem til Vetlar, hvor hans barnebarn, Sasi og deres robot Mano, er igang med at lappe Sasis kamprobot. De når ikke at være der længe, før den døde pigerobots "hjerte" har fået spredt den farlige virus til kamprobotten og de må flygte igen.

Erton opdager at han er blevet anklaget for mordet på den ældre mand i toget, og han vil forsøge at rense sit navn, men det er ikke nemt når verdens rigeste mand, opfinderen af robotterne, leder efter en. Højst sandsynligt med en skjult dagsorden - for hvad skal han med det store robotanlæg i Danmark og med en ulovlig robotudgave af et levende menneske? Erton må slutte sig til politiet for at får renset sit navn, men er de nu også til at stole på?

Jeg er meget positiv overrasket over denne bog, der er virkelig fart over feltet. Den er velskrevet og man sluger bare kapitlerne, så man sidder sulten tilbage efter mere! Jeg glæder mig til bind 2, for kampen er bestemt ikke ovre endnu...

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Udgivet i 2014
Antal sider: 287
Målgruppe: Unge
Genre: Sci-fi

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar