onsdag den 30. juli 2014

Veronica Roth; Divergent - Fornyeren


Veronica Roth; Divergent - Fornyeren (Divergent, #3)

Hvad er sandheden værd? Kan man overhovedet sætte en pris på den?

Tris og Four finder ud af, at hele deres liv og virkelighed har været baseret på en løgn. Deres verden er vendt på hovedet, og de må begge gøre op med sig selv, om de har troen på, at den kan rettes igen. Og ikke mindst om det vil være prisen værd.

Afslutningen på Divergent-serien er ligeså hæsblæsende, spændende og svær at lægge fra sig som de to første binde. Tris og Four, sammen med deres venner, bevæger sig uden for hegnet, hvor de tror de skal hjælpe - de ved ikke rigtig med hvad, det sagde videoen ikke noget om, men i hvert fald hjælpe. De bliver slemt overraskede da det går op for dem at det hele er løgn. Deres by. Deres faktioner. Deres liv.

Det hele er styret udefra - mere eller mindre i hvert fald. Det er folkene udefra der har sat det hele i verden, der har overvåget dem. Lavet deres simulationsstoffer. Bestemt deres skæbne?

Denne viden skræmmer dem alle sammen, mest fordi de nu sidder med viden som ingen i deres by har og hvad skal de bruge den til? Forhindre en ny krig? Forhindre at byen bliver "slettet"? Igen står de overfor valg, der er ufattelig svære at træffe. Da Four/Tobias slutter sig et oprør, som vil holde Tris udenfor, stilles deres kærlighed og loyalitet overfor hinanden på en alvorlig prøve. Det bliver ikke nemmere at tilgive, da Tobias er med (inddirekte) til at såre en af deres tætteste venner. Kan de komme over det?

Tris lærer også sandheden om sin mor at kende, en sandhed der hjælper hende til at træffe de valg der skal føre til fred og fordragelighed blandt alle. En fred der kræver ofre. Er hun villig til det?

Jeg har virkelig været fascineret af denne serie, den er velskrevet, spændende og man kan slet ikke få nok! Jeg må indrømme at jeg blev chokeret over slutningen, men nu, hvor den er kommet lidt på afstand kan jeg godt se at det var sådan det skulle ende.

Fakta:
Forlag: Alvilda
Udgivet i: 2014
Original titel: Allegiant
Antal sider: 451
Læst på dansk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar