fredag den 18. juli 2014

Suzanne Collins; Gregor og kloens kode


Suzanne Collins; Gregor og kloens kode (Underlands krøniker, #5)

En mægtig hær af rotter nærmer sig hastigt Regalia, og der er ingen tid at spilde. Gregor må forsvare Regalia mod rotterne og få sin familie hjem i sikkerhed. Og hvis han ikke løser Kloens Kode, er alt tabt. Han må føre and i krigen, som skal ende alle krige.

Underlandets og Gregors skæbne afgøres her i en gysende spændende finale på serien om Gregor i Underlandet.

Jeg var pænt irriteret da fjerde bog sluttede, for hvordan kunne den slutte lige der? Nu var det jo for alvor blevet spændende. Men som læser må man udstå ventetider, denne her dog ikke så slem igen.

Vi starter hvor vi slap - rotter marcherer mod Regalia og Gregor og byens beboere gør sig klar til kamp. Der venter Gregor mange prøvelser i denne bog, hans søster Lizzie er pludselig blandt dem, og med hende får han en helt ny side af Flænser at se. Samtidig går Tidsprofetien op for ham og den sandhed skræmmer ham, men jo tættere rotterne kommer, jo mere indser Gregor at den er sand. Eller er den nu også det?

Hans følelser for Luxa bliver også sat på prøve, da han - i følge hende - forråder hende, men mon ikke hun kan indse at han gjorde som han gjorde for at redde hende?

Gregor gør sig klar til kamp mod Bødlen, en kamp der næsten tager livet af dem begge, men begge overlever, blot for at prøve igen. Denne gang har kampen forfærdelige konsekvenser for Gregor - i det hele taget mister Gregor og Regalia beboere der har betyder meget for dem, i denne krig. Hvordan skal der nogensinde blive fred hvis alle altid er opsat på at kæmpe og er gammelt fjendskab noget man kan bygge nye venskaber på?

Jeg synes det er en rigtig fin afslutning på en meget underholdende og god serie - vil dog indrømme at der lægges op til flere, men det må fremtiden jo vise om rent faktisk sker!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Udgivet i 2014 (på dansk)
Original titel: Gregor and the Code of Claw
Antal sider: 334
Læst på dansk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar