onsdag den 30. juli 2014

Laini Taylor; Støv og stjerneskær


Laini Taylor; Støv og stjerneskær (Ønskekræmmerens datter, #2)

Der var engang en engel og en djævel, der blev forelskede og vovede at forestille sig en verden uden krig og blodsudgydelser. Dette var ikke den verden.

Kunststuderende og monsterlærling Karou har fundet de svar, hun søgte. Nu ved hun, hvem hun er, og hvad hun er, men med denne viden kommer en anden sandhed frem. Hun har elsket en fjende, han har svigtede hende, og en hel verden måtte bøde for det.

I en åndeløst spændende fortsættelse af Ildenglen må Karou beslutte sig for, hvor langt hun er villig til at gå for at hævne sit folk.

Fuld af skønhed og umulig kærlighed, hemmeligheder og vanskelige valg fortæller Støv og stjerneskær historien om Karou og Akiva, der befinder sig på hver sin side af i en urgammel krig. Karou må skabe en monsterhær i et land af støv og stjerneskær, mens Akiva udkæmper en kamp for frelse, udfrielse og håb. Men er der håb at finde i ruinerne af deres ituslåede drømme?

Jeg har ventet meget længe på denne fortsættelse, alt for længe synes jeg! For denne serier er nok noget af det ypperste indenfor fantasygenren, i hvert fald af det jeg har læst. Det er en fantastisk serie - kan slet ikke få armene ned igen!

Karou har søgt tilflugt i ørkenen, hvor hun kan koncentrere sig om at lave monstre til Den Hvide Ulv. Hvad han bruger dem til, ved hun ikke, men sandheden går så småt op for hende. Hun er hadet blandt dem der burde være sine egne. Fordi hun elskede Akiva, en engel. En fjende. Den fjende der har fået slået alle deres artsfæller ihjel. Karou selv ved ikke hvad hun skal tro. For selvom Akiva burde være hendes fjende, hjælper han hende alligevel mere end hendes allierede gør. Hvem kan hun stole på?

Akiva er på togt i Eretz, et togt der er hårdt for ham. For han vil gerne hjælpe kimærerne, ikke slå dem ihjel og jage dem på flugt, men det er svært når man er Bæsternes Banemand, en Bastard, uden rang, uden værdi. Han ved dog at han engang havde værdi. Værdi for Karou, hans elskede. Det er for hende at han at vil forsøge at hjælpe. Hendes skyld af han vil gøre oprør. Hvis der er håb om at hun nogensinde vil elske ham igen, er han nødt til at tro på det og arbejde sig hen imod det.

Deres skæbner er endnu en gang flettet sammen af krigshandlinger og valg, som er ældre end dem. Er de stærke nok til at stå imod og stadig træffe deres egne valg? Da Akiva bliver lokket i en fælde og en af hans nærmeste dør, opsøger han Karou, for hun er hans sidste håb og sammen må de indse og beslutte om deres drømme stadig er værd at kæmpe for.

Som skrevet før, elsker jeg virkelig denne serie. Den er rigtig godt skrevet, man føler næsten at man er der selv. Samtidig synes jeg at hele universet er spændende, noget helt nyt fra andre fantasybøger jeg før har læst. Siderne vender virkelig sig selv i denne bog, den er meget svær at lægge fra sig igen. Jeg håber ikke jeg skal vente ligeså længe på det afsluttende bind, så er det lige før jeg vil overveje at læse den på engelsk! Læs den hvis du trænger til en virkelig god og fascinerende bog!

Fakta:
Forlag: Bazar
Udgivet i: 2012 (på engelsk), 2014 (på dansk)
Original titel: Days of Blood and Starlight
Antal sider: 557
Læst på dansk

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar