mandag den 24. november 2014

John Green; Paper towns


John Green; Paper Towns

Barndomsvennerne Quentin og Margo går på samme high school, men er vokset fra hinanden. Den nørdede Q følger fascineret fra sidelinjen den gådefulde, smukke Margo, som flirter rundt med de populære elever på skolen. Men hun bliver først et mysterium, da hun en tilfældig aften kravler ind gennem Qs vindue og tilbage i hans liv - med planer om en hævnaktion mod alle der nogensinde har såret hende. Efter deres eskapadenat forsvinder Margo, og Q og hans vennder dropper eksamenslæsningen for at finde hende, død eller levende.

Paper Towns er historie om Margo og Q. Men også historien om et mysterium. Mysteriet om de mennesker, vi idealiserer så højt, at vi i vores jagt på at finde dem opdager, at vi leder efter de forkerte.

Margo, smukke, kloge, populære Margo, vil tage hævn. En frygtelig hævn over alle der har såret hende og taget hende for givet. Og hun vil ikke tage hævn alene, hun vil have sin barndomsven Q til at hjælpe sig. For Q er lidt stille, lidt for sig selv, lidt nørdet, og ikke nær så sej som "historie-Q" (det finder du ud af hvad er når du læser bogen!).

Margos plan er detajleret, velplanlagt og med Qs hjælp, veludført. Det eneste Q ikke har tænkt på, er hvad Margo vil gøre efter sin hævn og først for sent går det op for Q at Margo måske virkelig er væk denne gang.

Med hjælp fra sine venner sætter Q nu alt ind for at finde ud af hvor Margo er blevet af. Hun har lagt ledetråde ud til ham, men de er svære at tyde og først i sidste øjeblik opklarer de mysteriet.

Jagten på Margo bliver ikke udelukkende en jagt på Margo. Det bliver også en jagt på hvem man virkelig er som menneske, hvorfor man opfører sig som man gør samt det at have evnen til at sætte sig i et andet menneskes sted.


Jeg sad tilbage og var rimelig forvirret over denne bog. Jeg plejer at være vild med John Green, men jeg ved ærlig talt ikke rigtig hvad jeg skal synes om denne. Den er meget snørklet, alle historierne som Margo vil fortælle gennem sine spor, gør det lidt svært at holde fokus. Jeg synes stadig det var en - til tider - underholdende læseoplevelse, men det er ikke den bedste bog han har forfattet.

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Udgivet i: 2008 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Læst på dansk
Antal sider: 333
3 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar