søndag den 16. november 2014

Martin Vinther Madsen; Slangestenen


Martin Vinther Madsen; Slangestenen

Tosh er nærmest besat af krybdyr. Han elsker dem og ved alt om dem. En forårsdag da han er på jagt efter hugorme, fanger han i stedet en mystisk, hvid slange. Han tager et billede af den, og lægger det op på internettet. Det sætter gang i en kamp på liv og død, da nogle vil gøre alt for at få fat i slangen. Det går hurtigt op for Tosh at han er viklet ind i et spil med væsner fra en helt anden verden. Og de er villige til at slå ihjel for at få fat i slangen ...

Tosh er skilsmisse barn, hans far er krybdyrsentusiast, så det er derfra Tosh har arvet sin kærlighed til krybdyr. Den dag Tosh finder den hvide slange forandres hans liv drastisk. Pludselig er der tre forskellige arter magiske væsner fra en anden verden på jagt efter ham, og det er bestemt ikke dem alle der er lige venlige.

Den hvide slange gemmer på en sten, en magisk sten der kan få de magiske væsner tilbage til deres egen verden. De to arter der bekriger hinanden, kan ikke blive enige om hvem af dem der skal have stenen. For de beskylder hinanden for at de blev sendt til Jorden. Den tredje art er ude på at slå alt ihjel for derefter at vende hjem. Og de tyr gerne til både mord og kidnapning for at få dette til at ske.

Tosh hvirvles ind i denne gamle strid, da slangen har valgt ham som beskytter, men hvem kan Tosh stole på når det virkelig gælder? Og er alle som de giver sig ud for at være? Tosh opdager også at det vil kræve det ultimative offer at sende væsnerne tilbage til deres egen verden, er han villig til at tage det?

"Slangestenen" er en spændende bog - den vil henvende sig godt til de yngre læsere, især drenge. Der er både splatter, biljagter, humor og venskab. Samtidig ser vi hvordan Tosh har svært ved at hans forældre er skilt og drømmen om at de finder sammen igen. Jeg følte mig godt underholdt hele vejen igennem, og selve ideen med parallelle verdener har jeg altid fundet meget fascinerende.

Tak til Tellerup for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Bliver udgivet i: 2015
Antal sider: 255
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar