fredag den 6. februar 2015

Haidi Wigger Klaris; Skyggernes bog


Haidi Wigger Klaris; Skyggernes bog (Dæmonherskerens arving, #1)

Bagsidetekst:
17-årige Ally flytter ind på kostskolen Larchwood. I nærheden af skolen ligger en gammel, faldefærdig kirke, hvor hun ved et tilfælde opdager en hemmelig indgang i væggen, som fører ned til et rum under kirken. Ifølge overleveringerne blev det brugt til praktisering af sort magi tilbage i 1800-tallet. Larchwood's afdøde frue, Catherine Larchin, opsøger Ally og insisterer på at hun skal finde en gammel heksebog, som efter sigende giver uanet magt. Men en hemmelig kreds på skolen leder også efter bogen, og Ally har svært ved at gemmeskue hvem der har gode intentioner ... og hvem der har onde.

Ally har ikke lyst til at starte på efterskole, hun kan godt tage vare på sig selv, selvom hendes mor ikke så ofte er hjemme pga. arbejde - faren har hun ikke noget særlig godt forhold til, hun har ikke hørt meget til ham i de to år der er gået siden skilsmissen.

Heldigvis bliver Ally hurtigt gode veninder med Susannah, så dagene føles ikke nær så grå som hun havde frygtet. Sammen med Susannah begynder hun at hænge ud med nogle af de andre elever og bl.a. drengen Jay fanger Allys opmærksomhed. Hans grønne øjne, drengede smil og altid kvikke kommentarer gør noget godt for hende, og de begynder at komme sammen og i en tid er alt fryd og gammen, indtil Jay tager hende med ud til kirken i skoven.

Hvad Ally ikke ved er at Jay er med i Kredsen, som består af særligt udvalgte elever, der søger efter Catherines heksebog og som har ledt efter den i generationer. Hvad hun heller ikke ved er at Catherine åbenbart har udset Ally som arving, og pludselig befinder Ally sig i svære situationer, hvor hun må stole på sin intention. For er Jays interesse reel? Kan hun stole på de andre i Kredsen? Og hvad er der med Kredsens mystiske, magtsyge, men utroligt tiltrækkende leder, Tom?
Hvem kan hun stole på?
Og burde heksebogen i virkeligheden forblive gemt væk?


"Skyggernes bog" er første del i serien "Dæmonherskerens arving" og hvilken start denne serie får! Jeg læste den ud i et og havde meget svært ved at lægge den fra mig. Sproget er levende og har et godt flow, man opdager slet ikke at en side bare tager den næste indtil der ikke er flere! Et virkeligt spændende univers, som jeg glæder mig til at udforske mere.

Personerne er godt beskrevet og man føler virkelig med Ally og de svære valg hun skal tage. Samtidig føler man hendes frustration ved at være forelsket i to vidt forskellige fyre, hvor hun er meget i tvivl om nogen af dem overhovedet er interesserede i hende, fordi hun er den hun er eller fordi hun er Catherines udvalgte.

Læs den, grin med den og bid dine negle i stykker over slutningen! Hvornår kommer den næste??

Tak til Tellerup for et anmeldereksemplar! Det skal helt klart med til Esbjerg til Fantasyfestival hvor forfatteren kommer!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2015
Antal sider: 288
5 ud af 5 stjerner

2 kommentarer:

  1. Ej, den lyder bare god og bøger der foregår på kostskoler har bare en eller anden mærkelig tiltrækningskræft på mig, den kommer på ønskelisten med det samme :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan godt glæde dig! Jeg nød den i hvert fald fuldt ud :)

      Slet