torsdag den 19. februar 2015

Jana Oliver; Forrådt


Jana Oliver; Forrådt (The Demon Trappers, #2)

Bagsidetekst:
Katastrofen i Tabernaklet har sat sine tydelige spor i Atlanta. Mange dæmondræbere er døde, dæmonerne hærger, og byrådet anmoder Vatikanets dæmonjægere om hjælp. Imens tager Riley alle midler i brug for at finde sin far, men det er en både svær og farlig opgave. Oveni er der stadig det falske vievand at tænke på, og huslejen. Desuden opfører Simon sig mærkeligt, og Beck er endnu mere overbeskyttende end sædvanligt. 

Heldigvis er der også lyspunkter som den mystiske, toplækre Ori der har udnævnt sig selv til Rileys bodyguard. Og med en kategori fem dæmon som tørster efter Rileys blod, kan hun nemt få brug for hjælp.

Andet bind i denne hæsblæsende serie fortsætter hvor bind et slutter; kort efter katastrofen i Tabernaklet. Riley har indgået en handel med en engel om Simons liv, så han overlever og hun burde være lykkelig. Men Simon er ikke den samme Simon som før katastrofen, han er deprimeret og mure sig inde. Beck er også underlig og mere overbeskyttende end han plejer, for han var lige ved at miste den eneste person han har tilbage som virkelig betyder noget for ham. Udover at skulle tænke på de to fyre, huslejen, at finde ud af hvem der producerer det falske vievand har Riley nu også Ori at skulle tænke på. Han bliver ved med at følge efter hende og sikre sig at hun ikke kommer galt afsted, men er han nu også kun freelance dæmondræber som han selv siger, eller er der mere bag det smukke ydre?

Til sidst er der Rileys far. Han er blevet ulovligt opvækket og nu vil hun have svar! Hun vil have ham tilbage i graven hvor han hører til. Hun kan ikke bære tanken om at skulle begrave ham en gang til. Selvom hun spørger om hjælp mange forskellige steder, bliver hun bare mødt af endnu flere spørgsmål end svar. Hvem har taget hendes far og hvorfor? Spørgsmål som ingen lader til at kunne svare på.

Da Simon beskylder hende for at stå i ledtog med Djævlen, falder Rileys verden sammen. Hendes hjerte er knust og i stedet for at søge trøst hos den person hun inderst inde godt ved vil være der, vender hun ansigtet mod en hun ikke ved meget om, og hun er tæt på at give hendes mest værdifulde gave væk og hvordan tackler den eneste person som hun ikke vil såre, den nyhed?


"Forrådt" foregår i et ligeså hæsblæsende tempo som "Fortabt". Jeg er vild med den her serie! Jeg elsker det dystre verdensbillede vi befinder os i, der er bestemt ikke noget lyserødt over det og jeg synes det er fedt. Samtidig elsker jeg humoren i bogen, virkelig tør og sort. Riley er nødt til at være en "drengepige" fordi hun befinder sig i en mandsdomineret verden og jeg synes hun gør det godt. Hun finder sig ikke i noget pis og svarer igen - selvom det ofte medfører at der kommer flere fjender på hendes liste.

Jeg synes også at det er fedt at følge både Riley, Beck og Ori. Det giver virkelig bogen dybde og forstærker forståelse af hvorfor der handles som der gør.

Det der stadig irriterer mig, som også gjorde det i "Fortabt" er Riley og Becks dans om den varme grød. Han bliver jaloux når han ser hende sammen med Ori og hun bliver jaloux da Beck finder sammen med en journalist, som Riley ved bare vil udnytte ham. Hvorfor er det de to tosser ikke bare kan finde sammen?! Jeg bliver ved med at håbe på at de finder sammen, fordi jeg virkelig synes de passer godt sammen og fordi de i bund og grund kun har hinanden. Det skete åbenbart ikke i denne bog, så nu må vi se hvad næste bog bringer!

Ligemeget hvad, så glæder jeg mig til at læse videre på denne serie!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Original titel: Soul theif
Udgivet i: 2011 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Antal sider: 463
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar