mandag den 19. februar 2018

Jennifer Bell; Det rygende timeglas

Jennifer Bell; Det rygende timeglas (De Ualmindelige, #2) [Sponsoreret af Høst & Søn]

Bagsidetekst:
Et symbol i en skrigende lilla farve var malet på den hvide marmor. Det sydede og udsendte skyer af røg ... Der var ikke noget at tage fejl af: Det rygende timeglas!

Foråret er kommet til Lundinor, men mørket lurer stadig lige under overfladen. Søskendeparret Ivy og Seb er tilbage i den ualmindelige underverden, hvor et ildevarslende symbol synes at forfølge dem. Hver gang det viser sig, sker der noget frygteligt, og de to søskende bliver nødt til at handle for at redde alle i Lundinor.

Pak kufferterne og tag med på endnu en hæsblæsende tur til Lundinor! Jeg er noget mere begejstret for bog nummer to, end jeg var for etteren. Jo, den var god, medrivende og spændende, men den mindede bare for meget om Harry Potter. Jeg havde virkelig svært ved at lade være med at trække tråde til Potter-universet og det er lidt synd. For "De Ualmindelige" er stærk nok til at stå på egne ben. Det tager vi så første skridt til nu. Der er stadig nogle paralleller til Potter, men jeg synes ikke de er så tydelige i "Det rygende timeglas" som i "Den bøjede mønt", måske fordi vi lige skulle ind i historien, lære personerne at kende og så videre. I så fald, synes jeg at bind to står meget mere på egne ben og trækker opmærksomheden væk fra alt det jeg sammenligner med Potter.

Jeg er stadig meget betaget af ideen om at give almindelige ting, ualmindelige kræfter og det kommer endnu mere til sin ret i "Det rygende timeglas", da vi lærer mere om de magiske kræfter bag både Lundinor og "Det store ualmindelige gode". Der må ligge en masse arbejde i at binde alle de tråde sammen, og det tager jeg hatten af for. Jeg ville dog gerne have haft flere af familiens hemmeligheder afsløret, men der er stadig tid til det - forhåbentlig. Samtidig får vi mere at vide om Ivys evne, som stadig ikke er helt almindelig og mon ikke den udvikler sig videre i næste bind. Venneflokken vokser også, selvom det ikke er med Sebs gode vilje. De to søskende skal også lære at ikke alle er hvad de giver sig ud for at være, og både Ivy og Seb lærer dette på den hårde måde.

Det er underholdende, medrivende og hyggelig læsning. Stemningen og sproget er det samme, og jeg kunne sagtens forestille mig Lundinor i forårsklæder mens jeg læste. Det sted, ville jeg ønske man kunne besøge i virkeligheden. Historien er lidt mørkere end "Den bøjede mønt", men stadig passende for aldersgruppen 9-10 år og op efter.

"Det rygende timeglas" er et klar must read hvis man har læst foregående bind i serien og er klar til endnu flere oplevelser!

Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Original titel: The Smoking Hourglass
Udgivet i: 2017 (på engelsk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 300
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar