fredag den 20. april 2018

Michael Kousgaard; Turturrinitårnet [Sponsoreret]

Michael Kousgaard; Turturrinitårnet (Blåskæg, #3) [Sponsoreret]

Bagsidetekst:
I denne bog nummer 3 om Blåskæg, heksen Tusmeralda og Sørøverkaptajnen Grumme er Blåskæg sluppet væk fra Euzzz’ forbandede ø. På den ensomme tur over havet i Grummes forladte skib, støder han pludselig på det mystiske Turturrinitårn.

Blåskæg, der starter turen med at skulle dele skatte ud til de fattige og folk i nød og bare gerne vil hjem til sin familie, bliver i denne bog hvirvlet endnu mere ind i Tusmeralda og Grummes jagt på gulddukaterne, der kan opfylde et ønske. Barnespøgelser, fængsel, en (ond/god?) ånd, en forladt kvinde og Nummer 7 er ingredienser i denne næstsidste bog i serien om Blåskæg.

Dette er en god efterfølger på en spændende serie - hvordan mon det hele skal ende? Jeg synes Blåskæg bliver ved med at komme i problemer, og han er endnu længere væk hjemmefra end tidligere og han bliver stadig jagtet af Tusmeralda og piraterne. Historien i denne bog er mere udførlig end i de to første. Jeg synes handlingen flyder bedre og der bliver mere tid til de forskellige ting der sker - der er stadig fart over feltet, men det er som om forfatteren har taget sig lidt bedre tid til at forklare og beskrive hvad Blåskæg oplever og det synes jeg bestemt er et plus.

Jeg skrev i min anmeldelse af de to første bøger i serien (læs den her) at selvom historien var god, var den til tider lidt for plat og lidt for tynd. Det kan sagtens hænge sammen med at jeg ikke lige er i den primære målgruppe, og derfor ikke nødvendigvis deler mening om hvad der er sjovt med en 10-årig. Jeg synes til gengæld at niveauet er bedre i denne. Selvom humoren stadig er lidt plat til tider - det passer nok fint til målgruppen - er det ikke så meget som i de to første, og jeg kan godt mærke at forfatteren har lagt mere vægt på handlingen og fordybelse med denne. Det er fedt at se en udvikling i skrivestilen og historien, og jeg håber da at sidste bind holder niveauet højt.

Hvis man er til bøger af Peter Gotthardt og har alderen omkring de 10 år kan denne serie sagtens læses alene, ellers fungerer den fint som højtlæsning. Det er i hvert en serie der indeholder masser af drama, aktion og humor og den kan læses af både drenge og piger.

Tak til forfatteren for e-bogen.

Fakta:
Forlag: Kousgaarden
Udgivet i: 2018
Antal sider: 62
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar