fredag den 27. april 2018

Stephanie Perkins; Når ingen hører dig skrige [Sponsoreret]

Stephanie Perkins; Når ingen hører dig skrige [Sponsoreret af Carlsen Puls]

Bagsidetekst:
Det er næsten et år siden, at Makani Young flyttede ind hos sin bedstemor langt ude på landet i Nebraska, og hun er stadig ved at finde sig til rette med sit nye liv. Og hun er stadig jaget af sin fortid i Hawaii. En efter en bliver hendes medstuderende på byens lille high school myrdet i en række brutale drab, og imens politiet jager morderen, breder uhyggen og usikkerheden sig, og Makani bliver tvunget til at forholde sig til sine egne mørke hemmeligheder.

Det er ikke mange krimier jeg læser - heller ikke når det gælder krimier til unge læsere. En serie jeg altid anbefaler når unge læsere efterspørger krimier er "I hunt killers", som godt nok er meget voldelig og blodig, men stadig mega fed. Nu har jeg fået en ny bog at anbefale! For hvis man er til vold, blog og en lille smule kærlighed, så er "Når ingen hører dig skrige" helt klart værd at læse. Og jeg kan afsløre at det aldrig bliver rigtig uhyggeligt, selvom jeg sad med gåsehud og ikke turde kigge ud af mit mørke vindue. Jeg er ikke meget til gys og thrillere, fordi jeg har svært ved at ryste dem af mig igen, men Perkins har fundet et fint sted der er tilpas - i hvert fald for mig. Det var spooky og creepy, når I læser den, ved I hvad jeg mener, men det blev aldrig uudholdeligt for mig at læse.

Jeg blev suget ind i fortællingen og personernes liv og alle hemmeligheder. For der er mange hemmeligheder. Alle har hemmeligheder - det er lidt a la "Rivalerne" af Alyson Noël. Jeg er vild med Perkins' skrivestil og de små bidder information vi får løbende. Vi får ikke noget serveret på en sølvfad og flere gange troede jeg lige at jeg havde regnet den ud, for så at finde ud af efterfølgende, at det havde jeg bare slet ikke. Det er så fedt når man bliver holdt hen i det uvisse og hele tiden kommer i tvivl. Samtidig er samspillet mellem karakterene i bogen rigtig godt. Selvom Makani føler sig udenfor har hun alligevel formået at få venner - også venner der vil støtte hende, selv efter de har lært hendes hemmelighed at kende. En hemmelighed der var meget anderledes end hvad jeg først havde troet og dog ikke så slem som jeg havde forestillet mig. Jeg kan rigtig godt lide Ollie, Darby og Alex - de komplimenterer hinanden rigtig godt. Selvom Darby og Alex ikke helt er trygge ved Ollie i starten, bliver de dog klogere.

Jeg kunne slet ikke lægge bogen fra mig da jeg først var kommet rigtig i gang. Kapitlerne og siderne forsvandt bare mellem fingerne på mig og jeg kom alt for sent i seng, fordi jeg lige måtte have et kapitel mere og et mere. Dette resulterede i at bogen var hurtigere læst end jeg havde planlagt, hvilket på en måde måske også var godt nok. For selvom jeg jeg virkelig nød bogen og fandt den utrolig underholdende, spændende og fængslende, blev det alligevel lidt for meget til sidst. Der blev lidt for meget drama, lidt for amerikansk og bare lidt for meget. Jeg er glad for at den ikke blev kørt endnu længere ud, for så tror jeg at det havde taget fuldstændig overhånd. Dette er grunden til at den ikke rammer de fem stjerner.

Jeg vil dog alligevel give bogen mine varmeste anbefalinger, for selvom det blev lidt for meget, ødelagde det ikke læseoplevelsen for mig. Jeg var godt underholdt - også selvom det kammede lidt over til sidst - og den er bestemt værd at tage sig tid til at læse.


Tak til Carlsen Puls for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Carlsen Puls
Original titel: There's Someone Inside Your House
Udgivet i: 2017 (på engelsk) og 2018 (på dansk)
Antal sider: 301
4 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar