mandag den 9. juli 2018

Laurie Forest; The Black Witch

Laurie Forest; The Black Witch

Bagsidetekst:
"I need to give you something," Sage whispers, then reaches with a shiking hand for something hidden under her cloak. She pulls out a long white wand that spirals up from a exquisitely carved handle, its tip so white it reminds me of the birds' wings. She pushes the want out at me, as if trying to will me to take it. "Please. There's not a lot of time! I'm supposed to give it to you. It wants to go to you." 

"What do you mean, it wants to go to me?" I ask, confused. "Sage, where did you get this?"

"Just take it!" she insists. "It's incredibly powerful. It's the White Wand, Elloren. And you can't let them get it!"

Endelig blev jeg færdig med denne! Jeg har været i gang med den i et godt stykke tid nu, men har hørt den som lydbog, da læsning på engelsk ikke lige er min stærke side, og siden det har været vildt godt vejr, har jeg ikke brugt så meget tid inden døre med at høre lydbog. Normalt sidder jeg og tegner i min bullet journal, mens jeg hører lydbog, men jeg har ikke siddet inde på grund af det gode vejr. Så det er bestemt ikke fordi historien er kedeligt at jeg har været så længe om at få den læst. Tværtimod faktisk. Den er virkelig spændende – og jeg håber at jeg også kan finde de efterfølgende bind som lydbøger. Oplæseren gjorde i hvert fald et godt stykke arbejde, og det er vigtigt for mig.

I historien møder vi den unge pige, Elloren Gardner, som har levet et beskyttet liv sammen med sine brødre hos deres onkel. En dag bliver hun dog hentet til storbyen af hendes tante, som forsøger at få hende gift med en ung mand, Lucas Grey. Elloren har ingen magiske evner, ikke i forhold til hendes brødre, men jo mere hun lærer om sig selv, jo mindre overbevidst er hun, om at hun er helt uden kræfter. Hun skal dog lære at navigere i en verden hun ikke kender, og som barnebarn af en af de mest kendte og magtfulde hekse, bliver hun udsat for en hel del – og ikke kun gode ting. Faktisk er livet på universitet lidt af et helvede. Tanten bliver ved med at kræve ægteskab med Lucas, før hun vil hjælpe med noget som helst. Heldigvis er Elloren stærk og kan godt finde ud af at sige nej. Hun får dog venner undervejs og lærer af begå sig, men det er ikke uden kamp. Alting er faktisk en kamp – lige bortset fra at ses med Lucas Grey. Selvom hun er tiltrukket af ham, forsøger hun dog af holde afstand – især fordi Fallon Bane også er ude efter ham. Samtidig lærer Elloren at ikke alle historiebøger har ret i hvordan hendes folk fik magten over landet. Elloren begynder at få øjnene op for hvilket samfund det er hun bor i og da hun forsøger at gøre det rigtige og følge sit hjerte, hvirvles hun sammen med sine venner ind i en oprørskamp, der har ulmet længe.

Universet i denne historie er virkelig godt bygget op og forfatteren formår at skrive både beskrivende og malende om de steder som Elloren oplever. Samtidig er hele den historiske og magiske del velovervejet og spændende. Samfundsstrukturen er godt beskrevet, og jo klogere Elloren bliver, jo mere bliver hun klar over at der er noget helt galt med den måde hun og hendes folk har levet og hvordan de har behandlet andre. Selvom jeg har hørt det hele som lydbog har sproget været rigtig godt.

Det er en rigtig god historie hvis man er til magi, magiske væsner, ”historisk” drama, venskab og kærlighed – det er en meget vellykket fantasyhistorie og selvom jeg må læse den på engelsk, bliver jeg nok nødt til at læse videre. For det er først lige begyndt at blive spændende.

Fakta:
Forlag: Harlequin Teen
Udgivet i: 2017
Antal sider: 601
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar