mandag den 1. april 2019

Erika Johansen; Dronningen af Tearling

Erika Johansen; Dronningen af Tearling (Dronningen af Tearling, #1)

Bagsidetekst:
Prinsesse Kelsa er opvækset i eksil, langt fra familiens kongerige. På hendes nittenårs fødselsdag ankommer den tidligere dronnings livgarde for at eskortere hende tilbage til slottet, så hun kan genvinde sin retmæssige trone. Med sig har hun Tearling-safiren, der besidder store magiske kræfter, og hun får brug for den og al den hjælp, hun kan få, hvis det skal lykkes hende at nå sit mål.

Jeg er af flere blevet rådet til at læse denne serie. Den har efterhånden lidt år på bagen, men jeg nåede bare aldrig til den da den lige udkom. Der var (og er stadig) en masse andre bøger jeg også skulle have læst. Men nu har jeg endelig taget mig sammen. Så meget i hvert fald at jeg har fået læst første bind og lånt andet bind.

Og hold nu op, hvor er det godt! Jeg synes virkelig det hele er gennemført. Jeg er meget betaget af selve Tearling-universet, samfunds opbygningen og deres myter og sagn, som spiller en stor rolle - og jeg forestiller mig at det bliver mere, jo længere hen i serien jeg kommer. Kelsa har nemlig en magisk sten, og selv om hun får en lille smagsprøve på hvad den kan, bliver vi ikke så meget klogere. Min interesse er bestemt vakt!

Sproget er malende og beskrivende og jeg kunne sagtens se Tearling for mit indre blik mens jeg læste. Dog kunne det godt kamme lidt over fra tid til anden, men det irriterede mig faktisk ikke så meget. Der er meget der skal skitses op og det formår forfatteren på en rigtig god måde at gøre. Jeg blev ikke tabt eller følte informationerne var irrelevante.

Samtidig synes jeg at det er rigtig godt at Kelsa ikke er den smukkeste pige i landet. Hun er meget gennemsnitlig og ordinær, hvilket gør at hun undervurderes af folkene omkring hende. Kelsa er dog snedig og kender sine styrker, og dem spiller hun på. Helten behøver ikke være den klogeste og smukkeste. Det er ret forfriskende! Måske derfor holder man også meget med hende. Jeg fik i hvert fald både sympati for hende, fordi hun skal kæmpe ekstra hårdt for respekt og for det hun vil, og medfølelse, fordi hun hele tiden skal bevise sig.

Der lægges virkelig i kakkelovnen til drama og krig og jeg glæder mig til at læse videre. Nu har jeg i hvert fald ingen undskyldning for ikke at læse hele serien - det kan så være fordelen ved at have ventet med at læse den, nu er alle bind udgivet. Hvis du endnu ikke har læst bogen, vil jeg bestemt anbefale dig at gøre det. Jeg har store forventninger til de næste to bind og jeg ser frem til hvilke svære valg Kelsa kommer til at stå overfor!

Fakta:
Forlag: People's Press
Original titel: The Queen of Tearling
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 458
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar