onsdag den 24. april 2019

Jessica Townsend; Wundersmeden - Morrigan Crows hemmelige kraft [Anmeldereksemplar]

Jessica Townsend; Wundersmeden - Morrigan Crows hemmelige kraft [Anmeldereksemplar fra Gyldendal]

Bagsidetekst:
Morrigan Crow er undsluppet sin forbandelse. Hun er blevet optaget i Det Forunderlige Selskab og skal begynde på Nevermoors magiske skole. Endelig har hun chancen for at få venner og blive en del af en enhed.
Men alt går galt. Da de andre elever finder ud af, hvad Morrigans hemmelige evne er, vil de ikke have noget med hende at gøre. Og da flere personer begynder at forsvinde på mystisk vis, rettes mistanken mod hende.
Morrigan må bevise sin uskyld og lære at kontrollere sin ustyrlige kraft, hvis ikke hun skal miste sine nye venner og det eneste rigtige hjem, hun nogensinde har haft.

Hvis Harry Potter ikke havde fået mig til at læse, så er jeg ret sikker på at denne serie havde. Yep, det er store ord fra en der fik sin læselyst vakt af netop Harry Potter, men det passer. Den her serie virkelig god! Jeg kan slet ikke få armene ned.

Præmissen for det hele er virkelig genial - jeg er vild med Morrigan som person, der har haft en utålelig opvækst hos nogle forældre, der ikke holdt af hende, og nu skal hun bevise at hun rent faktisk er værd at elske. Hun kommer stadig i problemer, men nu er der en god forklaring på hendes tidligere uheld. Hun er Wundersmed, men alle husker dem for noget dårligt - hvilket medfører at ingen vil undervise hende i hvad en Wundersmed kan. Hun har dog gå-på-mod og giver ikke så let op. Selv når tingene bliver komplicerede, opgiver hun ikke.

Hele Nevermoor lyder som et virkelig fantastisk sted - lidt ligesom Lundinor, i "De Ualmindelige", er det en verden parallel med vores, hvor alt muligt fantastisk og magisk finder sted. Det er gennemarbejdet, dufte, lugte og sanseindtryk går tydeligt igennem, og jeg følte virkelig at jeg var der sammen med Morrigan.

Der er også mange der med garanti kan nikke genkendende til følelsen af at være udenfor i en vennegruppe. At føle at man ikke hører til og gør alting forkert. Den følelse tumler Morrigan meget med, hvilket gør hende relaterbar for en masse unge i målgruppen. Hun skal - ligesom os andre - lære at stå på egne ben, træffe sine egen beslutninger og stole på sin dømmekraft. De andre karakterer spiller også en stor rolle, og de er ligeså gennemførte som Morrigan.

Sproget og handlingen har et virkelig godt flow, og jeg var fanget fra første side, og var slet ikke klar til at slutte - jeg er hooked og er klar til mere! Hvis du endnu ikke har læst den første bog, så skynd dig enten på biblioteket eller i boghandleren og køb den!


Tak til Gyldendal for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Wundersmith - The Calling of Morrigan Crow
Udgivet i: 2018 (på engelsk) og 2019 (på dansk)
Antal sider: 415
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar