torsdag den 9. januar 2020

Kenneth Bøgh Andersen & Benni Bødker; Grimm II [Anmeldereksemplar]

Kenneth Bøgh Andersen & Benni Bødker; Grimm II [Anmeldereksemplar fra People's Press]

Bagsidetekst:
Flere historier, der er så modbydelige, at de næsten ikke bør fortælles ...

Velkommen tilbage til Grimms grumme verden og til ti historier, der på en og samme tid er både gamle og helt nye. Forfatterne Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker har gendigtet endnu ti af brødrene Grimms bedste og mest grufulde eventyr, så vi kommer helt ind i fortællingerne og langt ind i den farlige verden, der var engang. Glæd dig til en samling rigtig gode historier, der får hårene til at rejse sig, og som samler familien.

Jeg gik og troede at de udvalgte eventyr til "Grimm" var de grumme eventyr - det var de til dels også, men der er et par enkelte heri, der er meget værre! Der er dog ingen af dem der er for sarte sjæle det er helt sikkert! Det er faktisk heller ikke nogen jeg ville læse højt for Iris inden hun skal i seng. Det er nok nærmere nogen der skal læses ved højlys dag så man undgår at få mareridt af dem!

Jeg gik også og troede at jeg kendte ret mange af Grimms eventyr - det gjorde jeg bestemt ikke! Faktisk er der kun tre historier i denne bog som jeg kendte i forvejen, "Snehvide", "Sommer og vinterhaven" og "Tornerose". Måske har jeg engang hørt de andre, men det er ikke noget jeg husker. Jeg tvivler dog på at jeg kommer til at glemme dem nu!

En af de historier der gjorde mest indtryk på mig var "Enebærtræet". Jeg ved egentlig ikke helt hvorfor, måske fordi jeg selv er mor, måske fordi den på en eller anden måde er mere morbid end de andre. Den trykkede i hvert fald bare på nogle rigtige knapper hos mig. Det samme gjorde "Sommer og vinterhaven" - for en der elsker historien om "Skønheden og Udyret" var det her faktisk en ret interessant læseoplevelse.

De andre eventyr i denne bog er "Hånden med kniven", "Bjørnemanden", "Det blå lys", "De tre håndværkssvende", "Sesambjerget" og "Mariabarnet" - mange grumme historier, med besøg af Djævelen, mødre der ikke vil have deres døtre skal blive smukkere end dem. Mødre der slet ikke skulle have haft børn og mange andre afskyeligheder. Som skrevet før, så er det ikke for sarte sjæle!

Denne udgave er også krydret med John Kenn Mortensens utrolig smukke, detaljerede, dystre og ofte ret uhyggelige illustrationer. Den mand er virkelig talentfuld og jeg tør slet ikke tænke på hvor mange timer han bruger på hver illustration. Detaljegraden er virkelig imponerende. Samtidig vil jeg faktisk også nødig vide hvad der foregår inde i hovedet på ham.

Alt i alt er "Grimm II" en storslået læseoplevelse og igen er der kræset for detaljerne. Bogens cover er lækkert at røre ved, den rykke ryg og sider gør at den føles solid og så gør det bare noget at sidde med en stor bog, med mange sider og læse. Det er svært at forklare, men det gør noget godt for læseoplevelsen - i hvert fald for min!

Tak til People's Press for anmeldereksemplar!

Fakta:
Forlag: People's Press
Udgivet i: 2019
Antal sider: 235
6 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar