fredag den 31. januar 2020

Cecilie Eken; Forbund [Anmeldereksemplar]

Cecilie Eken; Forbund (Karanagalaksen, #3) [Anmeldereksemplar fra Bog & Idé]

Bagsidetekst:
Saga og hendes medrejsende om bord på rumskibet Brimdir sætter kurs mod planeten Aohm for at advare Den Øverste Cirkel og afværge fyrst Almaz' forsøg på at overtage magten i galaksen. Men de er oppe mod stærke og kyniske kræfter, for fyrsterne fra Kamenia er ikke alene om at mene, at tiden er løbet fra Forbundet. For at finde allierede i en afgørende kamp for det, hun tror på, må Saga tage chancer, der kan koste både hende og andre livet. Og for Illarion - den fjende, hun har valgt at stole på - er tiden nu inde til endeligt at vælge side.

Denne serie er en helt unik. Det er en helt speciel læseoplevelse - lidt a la "Illuminae", som også er en helt særlig læseoplevelse (i hvert fald første bind i den serie). Der er dog ikke noget fancy setup som i "Illuminae", til gengæld er det en sproglig perle at læse.

Alle tre bøger er skrevet på hver deres måde og i dette tredje bind er historien så fortalt gennem logbogsnotater fra både Saga og flere af de andre karakterer. Det er deres beskrivelser og gengivelser af begivenheder og den er mere eller mindre blottet for følelser. Det gør det dog ikke til en mindre intens læseoplevelse.

Kapitlerne er forholdsvis korte og de mange skift gør at historien har et hastigt tempo, selvom den spænder over lang tid. Der er lange passager hvor der ikke er notater, fordi personerne skal rejse rundt i galaksen - og det er ikke bare lige sådan. Men historien taber ikke pusten af den grund, for der er heldigvis flere personer vi så hører fra. Der bliver flyttet på skakbrikkerne hele tiden og det er uvist i lang tid hvordan historien rent faktisk vil ende. Flere gange var jeg ikke overbevist om at det i det hele taget ville ende godt.

Det er dog med at holde tungen lige munden, for der er mange tråde der skal flettes sammen. Det lykkes heldigvis rigtig godt. Det er noget tid siden jeg har læst "Tillid", men historien kom hurtigt tilbage og det synes jeg var dejligt, netop fordi det er så kompleks en historie.

Alt i alt var det en virkelig fremragende læseoplevelse. Det er en virkelig spændende serie, der ikke kun handler om rumrejser, men også samfundsstruktur, magt, teknologi, traditioner og modet til at gøre hvad der er rigtigt - også selvom det kan koste en dyrt. Jeg giver serien mine varmeste anbefalinger!

Tak til Bog & Idé for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Udgivet i: 2019
Antal sider: 437
6 ud af 6 stjerner

Læs mere om Cecilie Eken og hendes bøger her
Læs mere om "Forbund" her

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar