tirsdag den 28. januar 2020

Simona Ahrnstedt; De skandaløse [Anmeldereksemplar]

Simona Ahrnstedt; De skandaløse [Anmeldereksemplar fra Flamingo]

Bagsidetekst:
"Hvis han mistede hende, ville han sørge i resten af sit liv. Det var dette, Magdalena havde ment med følelser, som ikke gik over."

Wadenstierna Slot, 1685. Gabriel Gripklo er vendt hjem efter mange år i udlandet - med sig har han et blakket ry og en fransk elskerinde. Nu leder hans mor, enkegrevinden efter en passende hustru til ham.

Magdalena Swärd har været afhængig af lavadlens vejvilje, siden hun blev forældreløs som tiårig. Efter at være blevet bedraget af den mand, hun troede var hendes livs kærlighed, og hvis familie hun regnede som sin egen, bor hun nu alene med tjenestepigen Beata under kummerlige forhold. Så da opgaven som chaperone for den unge og smukke friherreinde Venus, som skal tilbringe sommeren på grev Gripklos slot, dukker op, kan hun ikke andet end gribe den.

Med sin skarpe tunge og puritanske kjoler er Magdalena indbegrebet af en kvinde, Gabriel normalt ville holde sig langt væk fra. Den dekadente greve repræsenterer omvendt alt det, hun foragter hos mænd. Det vender et upassende møde og et væddemål snart op og ned på med uoverskuelige konsekvenser for dem begge.

Åh altså, alt det drama! Nogle gange trænger jeg bare til at dykke ned i bog fyldt med intriger, skjulte agendaer og romantik. Og så er Simona Ahrnstedts bøger altså altid gode! Selvom de måske ikke efterlader en, med en dybere livsindsigt, formår de helt sikkert at underholde læseren.

Dette er tredje bind i serien om Wadenstierna Slot og jeg må dog indrømme at jeg bedst kunne lide to første. Ikke fordi denne ikke er god - det er den - men ja, de andre var bare bedre. Om det er fordi jeg finder Magdalena ret irriterende og Gabriel er i bund og grund bare en playboy der ikke vil tabe ansigt overfor sine venner. Det ligger i kortene at de vil forelske sig - og ja, det sker selvfølgelig ikke uden drama.

Som med den forrige, "Forpligtelser", har jeg ikke nok kendskab til Sverige i 1600-tallet, til at kunne sige hvor præcist og korrekt samfundet er beskrevet, men det føles troværdigt og det er vel nok i sig selv. Simona formår i hvert fald at male et billede af et slot der bruges til fest og farver. Til rænkespil og fremtidsplaner. Til at opfylde ønsker og knuse drømme.

Det er bestemt underholdende at læse om Magdalena og Gabriels aftale. Som læser ved vi fra start af hvordan det ender, men alligevel er rejsen derhen spændende og ret intens. Sproget er let og flyder godt, så vi er fanget fra start af.

Hvis du tidligere har læst Simonas bøger, skal du ikke snyde dig selv for serien om Wadenstierna. De kan også anbefales hvis du er vild med Lisa Klaypas' serier - disse foregår dog i England, men der er bestemt ikke skruet ned for dramaet, intrigerne eller romantikken.

Tak til Flamingo for anmeldereksemplar.

Fakta:
Forlag: Flamingo
Original titel: De skandalösa
Udgivet i: 2013 (på svensk) og 2019 (på dansk)
Antal sider: 363
5 ud af 6 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar