tirsdag den 12. januar 2016

Alyson Noël; Næsten 19

Alyson Noël; Næsten 19

Bagsidetekst:
Det kører for 17-årige Alex - i hvert fald på overfladen. Hun er smuk og smart, og så er hun bedsteveninder med skolens mest populære pige, M. Pigerne keder sig dog i deres lille forstadsflække og beslutter sig for at udforske Los Angeles' pulserende natteliv. De udgiver sig for at være 19 år og møder to ældre, rige fyre, som tager dem med til en cool fester i store Hollywood-villaer og på tjekkede natklubber. Disse weekendture til byen bliver den perfekte afledning for Alex, som i smug kæmper med dalende karakterer, en fraværende far og en mor, som ikke forstår hende. Men da den umiddelbare sjov begynder at stilne af, er Alex nødt til at overveje sit venskab med M, som skjuler hemmeligheder bag sit perfekte Burberry-ydre.

Alex plejer at være en god elev i skolen. Hun fik gode karakterer, deltog i mange fritidsaktiviteter på skolen og var aktiv i timerne. Det er dog langt fra den Alex der møder ind hver morgen nu. Hun er doven, gider ikke lave lektier og har helt meldt sig ud af diverse fritidsaktiviteter. Hun vil hellere hænge ud med sin rige veninde M og tage til Los Angeles, hvor de hænger ud, shopper og flirter med ældre fyre.


En dag møder de to fyre der inviterer dem til fest i en stor villa - pigerne takker selvfølgelig ja, og så begynder Alex' deroute for alvor. Samtidig med at hun føler at hun mister mere og mere fornemmelse for hvem hun selv er, går det op for hende at veninden M også har problemer. Disse problemer får dog store konsekvenser for dem begge.

Alex må finde ud af en måde at komme tilbage på sporet på - inden det er for sent, og hun bliver nødt til at indse at den eneste der kan hjælpe hende, nok i virkeligheden er hende selv.


Jeg ville rigtig gerne holde af den her historie. Jeg synes plottet er interessant - vi følger to piger, der for alt i verden ikke vil tabe ansigt og derfor træffer valg, hvis konsekvenser de forstår fuldt ud. Begge piger forsøger at fremstå perfekte for omverdenen, men i virkeligheden smuldrer begge deres liv og de er begge to nødt til at indse at de ikke kan fortsætte på den måde.


Historien når dog aldrig at blive rigtig fængende og spændende - jo bevars, der er da masser af drama, men det er ikke nok til at få pulsen op hos læseren, i hvert fald ikke hos mig. Den er hurtig læst, sproget er ikke med til at oppe den yderligere, da den er skrevet i et fladt hverdagssprog, der ikke byder på mange skarpe observationer eller smukke beskrivelser.

Jeg var heller ikke begejstret for forfatterens "Forbandede sommer" (læs anmeldelse her), da jeg heller ikke følte at den havde noget på hjertet. Den her vil dog fortælle at man ikke bare skal finde sig i hvad som helst, at selvom livet ser sort ud, skal det nok vende og at man må stole på sig selv, for at finde sig selv. Men igen lykkedes det ikke helt - jeg kan godt se at pointen er der, men det bliver fortalt på en kedelig og ensformig måde. Jeg sad i hvert fald med en lidt flad følelse tilbage da sidste side var vendt og tænkte "var det det?" og var faktisk lidt skuffet.

Tak til Alvilda for bogen!

Fakta:
Forlag: Alvilda
Original titel: Faking 19
Udgivet i: 2005 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 278
3 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar