fredag den 29. januar 2016

Amanda Sun; Regn

Amanda Sun; Regn (Blæk, #2)

Bagsidetekst:
Katie har besluttet sig for at følge sit hjerte og blive i Japan, men næppe er hun blevet genforenet med Tomohiro før blækket falder som regn fra himlen. Samtidig forfølges Tomo af både politiet og Yakuzaen, og han og Katie har også tiltrukket sig andre kamiers opmærksomhed. Den charmerende kami, Jun, er tilsyneladende den eneste som kan hjælpe dem, men tør Katie stole på ham? Tomo gør i hvert fald ikke ...

Jeg var meget fascineret af første bog i denne serie, som jeg læste og anmeldte sidste år (læs anmeldelse her), mest fordi den ikke lignede nogle af de andre ungdomsbøger i fantasygenren som jeg har læst. For det første fordi vi bliver introduceret for en verden og en hverdag der ligger meget langt fra min egen. I og med at det foregår i Japan, der har nogle andre værdier, holdninger og traditioner som ligger meget langt fra lille Danmark. Det synes jeg har været interessant at stifte bekendskab med.

Det er en anden slags fantasy - der er ingen engle, dæmoner eller varulve, men derimod er det oldgamle mytiske væsner og skræmmehistorier, der bliver vakt til live. Vi er oppe imod enorme kræfter, som vores hovedpersoner må indse, at de ikke kan bekæmpe alene.

Katie har stadig problemer med at falde ordentligt til Japan og selvom det går bedre med at huske hvad man må og ikke må, og med at lære sproget, halter hun stadig bagefter. Oveni det, skal hun forsøge at overbevise Tomohiro om at de virkelig kan være sammen, selvom de begge to har kræfter, de ikke helt forstår omfanget af.

Tomohiro kæmper med tegningerne og blækket, der hele tiden forsøger at få kontrollen over ham. Katie forsøger bedst muligt at hjælpe og for at blive klogere, søger hun hjælp hos Jun, som hun føler hun kan stole på. Tomohiro er dog langt fra overbevidst og bryder sig ikke om Jun, der mestre sine tegninger og ikke gør skade på folk.

Jo dybere Katie kommer, jo mere skræmmer sandheden hende - eller i hvert fald det hun tror der er sandheden. For selvom hun tror hun har regnet det ud, så er der mere mellem linjerne end hvad øjet ser.

Denne bog er lige så spændende som den første, jeg nød i hvert fald at komme tilbage til Japan og Katie. Hvis man trænger til lidt anderledes fantasy, men stadig en god og solid historie om kærlighed, venskab og hemmeligheder, er den her et godt bud.

Tak til Tellerup for bogen!


Fakta:
Forlag: Tellerup
Original titel: Rain
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 399
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar