fredag den 15. januar 2016

Franca Düwel; Julie og De sorte får

Franca Düwel; Julie og De sorte får - det kan kun blive værre

Bagsidetekst:
Julies liv er som en tur i rutsjebanen. Fra toppen til bunden - og tilbage igen. Sammen med sin store kærlighed Ben OG sin far havner hun ved en fejltagelse til forevisningen af en japansk sexfilm! Den pinlighed kan hun lige klare, men så bliver Ben overbevidst om, at hun vil være den perfekte forsanger i hans band, "De sorte får". Hvad han derimod ikke ved: Hans kæreste han hverken lyst til at synge eller stå på en scene! Det er sidste udkald for en original Julie-plan, garanteret fri for lusk og løgn. Men den, der kender Julie, ved også, at tingene aldrig går helt som planlagt.

Det går egentlig meget godt for Julie. Hun er begyndt i 7. klasse, er nu 13 ½, kæreste med barndomsvennen Ben, omgivet af de bedste veninder og det går ok i skolen, men så holder det positive også op.

Hendes mor har fået den fikse ide at de nu alle sammen skal på kur og det gider Julie i hvert fald ikke. Hun vil hellere fantasere om den ferie de skal på med Ben og hans familie, en familie der dog bliver forpurret - og Julie formår som altid at sætte sig selv i en pinlig og ikke særlig gennemtænkt position. Derudover sker der flere pinlige situationer, som pludselig gør at Julie befinder sig i unåde ikke mindst hos Ben, men også sine forældre.

Julie bliver nødt til at indse at små hvide løgne, som egentlig er ment i den bedste mening, bare ikke altid fungerer som man gerne ville have. Hun må lære at sige fra og til på en ordentlig måde og ikke mindst sige sandheden, men kan hun det før det er for sent?


"Julie og De sorte får" er efterfølgeren til "Julie og Snehvide", som handler om mobning. I denne bog er moralen at man skal sige sandheden, selvom det kan være svært og hårdt. For hvis man ikke gør, kan ens problemer pludselig virke uoverskuelige og man kan befinde sig på så dybt vand at det er svært at komme ind til land igen.

Bogen er skrevet med Julie som jeg-fortæller, i dagbogsform og i et sprog der passer rigtig godt til målgruppen - jeg kunne godt mærke at jeg er blevet for gammel, for til tider fandt jeg både skrivestil og sprog irriterende og plat. Dagbogsformen gør at vi får et godt indblik i Julies tanker og følelser og de indledende lister med optur og nedtur fungerer rigtig godt. Det er hverdagsproblemer vi får beskrevet og derved vil langt de fleste kunne sætte sig ind i Julies tanker og bevæggrunde.

Alt i alt en god bog til piger i den aldersgruppe som holder af at læse om drenge, venskaber, familieproblemer og kærlighed i et humoristisk sprog!

Tak til Turbine for bogen!

Fakta:
Forlag: Turbine
Original titel: Julie und de Schwarzen Schafe. Schlimmer geht's immer
Udgivet i: 2010 (på tysk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 315
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar