torsdag den 7. januar 2016

Anja Christensen; Sig ikke at du elsker mig

Anja Christensen; Sig ikke at du elsker mig

"Sig ikke at du elsker mig" er en hyggelig julenovelle, der virkelig formår at sprede kærlighed og julestemning, også selvom den handler den usikkerhed der godt kan komme snigende, hvis man føler sig alene, i en tid som mange bruger sammen med familie og venner.

Vi følger skuespilleren Delphine Marchand i dagene op til jul. Hun har en stor rolle i et stykke på et teater i København. Hendes familie skal hun ikke holde jul med, da de skal udlandet og kæresten, Karsten, svarer undvigende eller slet ikke når hun spørger ham om planer juleaften. Derfor er Delphine ekstra trist med udsigten til at skulle holde jul hjemme og alene.

Delphine begynder at blive mistænkelig, for udover at svare undvigende, er Karsten også fraværende når de er sammen, går til møder hele tiden osv. De har aldrig haft den slags problemer før, også selvom han er del ældre end hende og tilmed hendes chef på teateret, men de har altid være professionelle omkring det.

En dag følger hun efter ham og opdager at han mødes med en meget smuk kvinde ved nogle attraktive lejligheder på Frederiksberg. Det sætter for alvor tankerne i gang - for hvad hvis Karsten er træt af hende? Juleaften nærmer sig med hastige skridt, men Delphine har meget svært ved at komme i julestemning, lige indtil aftenen alligevel kommer og Delphine får sit livs overraskelse.

Novellen foregår som sagt i København fra midt i december og indtil juleaften. Det er snevejr, byen er pyntet og som læser kan man sagtens fornemme både den hyggelige, afslappede julestemning, men også den hektiske købe-julegaver-i-sidste-øjeblik-stemning. Det hele er blandet sammen med historien om en kvinde der elsker en mand, men pludselig er i tvivl om han nu også elsker hende.

Ærlig talt, så havde jeg lyst til at ryste Karsten et par gange i løbet af historien, for han er ikke god til at opdage at Delphine ikke har det godt, men jeg synes så også at han gør det godt igen til sidst. Som læser har man hurtigt en ide om hvad han skjuler, og det gør ikke noget, for en julenovelle skal ikke indeholde et stort forkromet plot der er svært at regne ud. En julenovelle skal være hyggelig læsning, der går lige i hjertet og efterlader en med en "nåårh"-følelse i kroppen og det lykkedes den her helt fint med!

Tak til forfatteren for e-bogen!

Fakta:
Forlag: Udgivet ved Ordlaboratoriet
Udgivet i: 2015
Antal sider: 28
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar