mandag den 18. januar 2016

Kerstin Gier; Rubinrød

Kerstin Gier; Rubinrød

Bagsidetekst:
Det er hårdt at leve i en familie med mange hemmeligheder. Det mener i hvert fald den 16-årige Gwendolyn Shepherd. En dag føler hun sig pludselig svimmel, og kort efter befinder hun sig i London i starten af det forrige århundrede! Her går det op for hende, at hun er familiens største hemmelighed.

Langsomt forstår Gwendolyn, at hun - som en af de få - har arvet familiens særlige gen. Et gen, der betyder, athun kan rejse i tiden. Men ikke nok med det. Hun er også udvalgt til at bringe fortiden i orden med hjælp fra den snobbede, arrogante, langhårede Gideon! Modvilligt begiver de to sig ud på et fantastisk eventyr, hvor Gwendolyn erfarer, at modsætninger tiltrækkes på tværs af tid, og at fortiden ikke altid er, hvad den giver sig ud for at være ...

Gwendolyn forsøger at leve et normalt teenagerliv, det er dog på ingen måde nemt når hun kan se spøgelser og hendes familie er i besiddelse af et gen der gør at at en udvalgt kan rejse i tiden. Indtil for nyligt har alle i familien troet at det var Gwendolyns kusine, Charlotte, der havde genet, men snart viser det sig at det er Gwendolyn der har arvet det.

Nu hvirvles hun for alvor ind i en mørk familiehemmelighed, hvor hun både skal lære hvem hun kan stole på, lære at begå sig i helt andre tider, noget som Charlotte har trænet i, i 10 år. Gwendolyn skal lære at arbejde sammen med Gideon, som hun til at starte med ikke kan fordrage, men efterhånden indser hun at han måske ikke er så slem igen.

Derudover skal hun lære sin familie og de andre tidsrejsendes familieforhold at kende, både på godt og ondt og der er endnu flere mørke hemmeligheder end Gwendolyn havde kunne forestille sig. Hvorfor vil hendes mor fx ikke sige sandheden om den aften hun blev født? Hvorfor skal hun holde sig fra den mystiske og ældre greve af Saint Germain, der udadtil virker harmløs, men har skjulte evner? Hvem kan hun stole på - både i for- og nutiden?


"Rubinrød" er en hæsblæsende fantasyroman der efter min mening har det hele: drama, venskaber der bliver sat på prøve, familierelationer og -hemmeligheder der skal afdækkes, kampen mod det onde og det gode og ikke mindst kærlighed.

Selvom vi skal et godt stykke hen i bogen før der for alvor begynder at ske noget, er den første del ikke kedelig. Vi bliver præsenteret for nogle gode og solide karakterer, der hver har en særlig rolle at spille i historien. Vi får ridset banen op, så at sige, så vi er klædt på til, når handlingen tager fart - og det gør den. Jeg kunne sagtens have læst 300 sider mere, men desværre må jeg vente på efterfølgeren (som forhåbentligt snart kommer?). Vi stopper selvfølgelig på et rigtigt spændende sted, så vi bliver efterladt med en masse ubesvarede spørgsmål og hjertet halvt oppe i halsen.

Jeg forelskede mig først i coveret, uden at kende til historien indeni, men den skuffer bestemt ikke. Jeg har ikke stiftet bekendtskab med særlig mange bøger om tidsrejser, så jeg har ikke den store referenceramme. Jeg kan dog sige at jeg er begejstret for denne og helt sikkert skal læse resten af serien.

Tak til Turbine for bogen!

Fakta:
Forlag: Turbine
Original titel: Rubinrot - Liebe geht durch alle Zeiten
Udgivet i: 2009 (på tysk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 356
5 ud af 5 stjerner

2 kommentarer:

  1. Den lyder simpelthen bare så god :) skal helt sikkert læses på et tidspunkt :)

    SvarSlet
  2. Uh, jeg er stort fan af tidsrejsebøger! Jeg elsker dem og hader dem fordi de kan være så drilske og spændende på samme tid! :D

    SvarSlet