mandag den 18. januar 2016

Salla Simukka; Sort som ibenholt


Salla Simukka; Sort som ibenholt

Bagsidetekst:
Lumikki skal spille hovedrollen i gymnasiets teateropsætning af Snehvide. Da prøverne starter, begynder hun at modtage beskeder fra en hemmelig beundrer, men forelskelsen udvikler sig hurtigt til en besættelse og kærlighedserklæringerne til dødelige trusler. Lumikki må opklare, hvem der står bag truslerne, ellers vil forestillingen måske ende i et blodbad.

Jeg var meget fascineret af de to første bind i denne serie. Jeg synes de var et frisk pust blandt så meget andet ungdomslitteratur der handler om familieproblemer, kærlighed og hemmeligheder. Serien om Lumikki kan vel egentlig bedst karakteriseres som en krimiserie, da Lumikki i hvert bind skal opklare en eller anden form for forbrydelse; i bind 1 er det om narkopenge og et mord, i bind 2 handler det om en sekt og pigen der lyver om at være Lumikkis søster.

Her i sidste bind, bliver alle ledetråde vi har fået om Lumikkis fortid så bundet sammen til en stor sløjfe og alle hemmeligheder skal afsløres. Samtidig får Lumikki besøg af en fra fortiden som har haft ufattelig stor betydning for hende.

Der er paranoia, psykisk terror og skjulte beskeder over alt og Lumikki må rede trådene ud før det er for sent. For ikke alene skal hun finde ud af hvem der forfølger hende, hun skal også finde sandheden om sin egen familie.

Jeg ville ønske at der var lidt mere af denne bog - der er alt for lidt i forhold til de to andre, den er alt for hurtigt slut. Jeg synes egentlig ikke at vi kommer for hurtigt frem til sandheden, men jeg kunne bare godt have brugt lidt mere. Det er en fremragende afslutning på en serie der bestemt ikke har fået omtale nok. Krimi for piger, der ikke har sarte sjæle - læs den og bliv godt underholdt.

Tak til Gyldendal for bogen (og undskyld forsinkelsen af anmeldelsen!)

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: Musta kuin eebenpuu
Udgivet i: 2014 (på finsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 175
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar