torsdag den 28. januar 2016

Kelly Rimmer; Mig uden dig

Kelly Rimmer; Mig uden dig

Bagsidetekst:
Callum arbejder for et stort pr- og marketingfirma i Sydney og tager hver dag færgen fra storbyen hjem til Manly nordpå. En dag på færgen falder han i snak med Lilah, en engageret jurist og miljøforkæmper, og deres første møde udvikler sig hurtigt til en stormfuld forelskelse. Ingen af dem tror på kærlighed ved første blik, men de klikker bare. Lilah forsøger dog først med alle midler at kæmpe imod. Hun opfinder den ene undskyldning efter den anden for ikke at lade følelserne tage over, men til sidst giver hun efter og lader kærligheden skylle ind over sig.

Alt ser lyst ud, og deres forhold bliver stærkere dag for dag. Men så en dag kan Lilah ikke længere ignorere de små sygdomstegn, hun har frygtet og holdt hemmeligt for Callum ...

Jeg har hørt meget godt om denne, men det der virkelig solgte den for mig, var at den sammenlignes med Jojo Moyes - som jeg simpelthen holder ufattelig meget af. Jeg er vild med hendes måde at skrive på, hendes nærværende og fantastiske måde at beskrive hverdagen for forskellige typer af mennesker man som læser kan relatere sig til.

Den skrivestil har Kelly Rimmer også. Hun formår at beskrive en hverdag med to hovedpersoner, der har kvaliteter, holdninger og laster, som mange kan sætte sig ind. Det gør historien meget nærværende, tiltalende og i det hele taget svær at lægge fra sig.

Vi får et indblik i vores to hovedpersoners hverdag, liv og tanker - og vi kan med det samme se at de er så vidt forskellige som overhovedet muligt. Callum elsker en god bøf, sit arbejde og sine materielle gadgets. Han er lidt et rodehovedet, men på den måde at han ikke rigtig kan tage sig sammen til at gøre projekter færdige og så holder han sig tilbage, når det kommer til de ting han inderst inde helst vil. Lilah derimod er veganer, går uden sko så meget som muligt, kæmper for miljøet og, selvom hun både har bærbar osv, er hun ikke afhængig af de ting på samme måde som Callum. Hun har også et gemyt der gør at hun falder i snak med alt og alle, og har en del nære venner, i forhold til Callum, der ikke rigtig har nogen.

Selvom de begge to forsøger at komme udenom og ignorere de spirende følelser der er mellem dem, kan de til sidst ikke komme udenom mere - de er faldet hårdt og brutalt for hinanden, men selvom Callum føler at de kan snakke om alt, er der alligevel noget Lilah holder skjult for ham.

"Mig uden dig" - jeg bliver ved med at tro at titlen er inspireret af Jojo Moyes' roman, "Mig før dig", for den handler om det samme. En mand og kvinde der forelsker sig, men den ene af dem vil før eller siden forlade den anden og efterlade den med et knust hjerte, men dog også modet til at gøre noget ved sit liv.

Det er en virkelig skøn historie som kryber under huden på en jo længere frem man som læser kommer. Det er en pageturner af bedste skuffe om kærlighed, om familie, tab og sorg, men også om mod og håb til at turde gøre de ting man alting har drømt om. Til at få det bedste og meste ud af livet, mens du kan.

Hvis du er vild med Moyes, så er den her helt klart et must read!

Tak til Plusbog for bogen!

Fakta:
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Original titel: Me Without You
Udgivet i: 2015 (på engelsk) og 2016 (på dansk)
Antal sider: 281 (som e-bog)
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Den lyder rigtig god :) skal helt klart læses på et tidspunkt :)

    SvarSlet