søndag den 17. januar 2016

Sarah Engell; Du og jeg for evigt

Sarah Engell; Du og jeg for evigt

Bagsidetekst:
"Jeg var fange i mit eget hjem, i min egen krop. Jeg skar lunser af mig selv og fodrede dig med dem, og da der ikke var andet tilbage end sener og knogler, spyttede du på mig og lirkede dig ud af mig igen."

Becca har mistet sin datter og hun ligger i skilsmisse med sin mand, Lars. Hun mener at han opgav alt for hurtigt med at lede og efterhånden som Beccas liv faldt mere og mere fra hinanden, gled hun og Lars fra hinanden. Han har nu en ny smuk og ung kæreste, som Becca mistænker ham for at have haft inden deres datter forsvandt.


Becca bor stadig i deres store villa, men huset er tyst, indelukket og hjælper ikke på hendes sindsstemning der er styret af alt for mange piller og minder som hun forgæves forsøger at fortrænge. En dag kammer det hele over for hende og hun begiver sig ud på så tynd is at den umuligt kan bære hende.

En mand og en lille pige. Hun er hans store besættelse. Han har i tusindvis af billeder af hende på sin computer, men en dag er det ikke længere nok. Han tager kontakt. Han tager hende. Han vil bare passe på hende, hvorfor kan hun ikke se det? Han holder hende bag lås og slå. Han vil bare passe på hende. Beskytte hende mod verden. Hun forstår det ikke. Forstår ikke at alt hvad han gør, gør han for hende. En dag beslutter han sig for at slippe hende fri. For at slippe dem begge to fri. Med piller, champagne og et boblebad. De skal begge to være frie i døden.


"Du og jeg for evigt" er en voldsom og ubehagelig læseoplevelse. Som læser kommer vi helt tæt på Beccas tanker og følelser, og det er på ingen måde et kønt syn. Vi kommer også helt tæt på mandens lyst og forbudte kærlighed til pigen, virkelig tæt - alt for tæt. Jeg måtte flere gange lige lukke øjnene og tænke på noget andet, for at udviske billederne der dannede sig for mit indre blik.

Bogen er virkelig interessant skrevet. Vi skifter mellem at følge Becca og manden med pigen. Vi er ikke klar over hvem han er, men der bliver givet små hints undervejs, dog uden at vi får noget be- eller afkræftet. Sproget er hårdt, lige på og kontakt. Der er ikke plads til fluffy lyserøde følelser - overhovedet. Den er skrevet i et hårdt og kontant sprog, der ikke efterlader plads til andet.

Jeg var meget fascineret af bogen og selve historien, indtil vi mangler 15 sider - så taber jeg fuldstændig tråden. Jeg har ingen ide om hvem af hovedpersonerne vi følger mere. Jeg ved ærlig talt ikke hvordan den slutter og det er faktisk rigtig træls. Jeg havde håbet på en spændende og nervepirrende slutning, men den kom ikke. Øv!

UPDATE!
Forfatteren kontaktede mig efter jeg havde lagt denne anmeldelse op, og forklarede slutningen for mig - det hjælp og nu giver de sidste 15 sider meget mere mening. Jeg var nok bare ikke opmærksom nok på hvordan det skulle forstås, men det er jeg nu!

Tak til forfatteren for bogen!

Fakta:
Forlag: Lindhardt & Ringhof
Udgivet i: 2012 (under titlen "Lille pige" og 2015 med ny titel)
Antal sider: 249
3 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Jeg forstod heller ikke slutningen. Jeg synes det var svært at finde ud af hvem man følger i de sidste kapitler. Super ærgerligt, da jeg ellers var ret begejstret for bogen.

    SvarSlet