onsdag den 30. januar 2019

Krimier til unge

Krimier til unge

Jeg læser ikke særlig mange krimier - i hvert fald ikke dem der er skrevet til voksne, men der blev efterspurgt i en Facebookgruppe om nogen kendte krimier til unge. Da jeg tænkte efter og fik kigget på min liste, opdagede jeg at jeg faktisk har læst en hel del krimier til unge - eller i hvert fald noget der kunne gå an som værende en krimi.

Dem vil jeg dele med jer her, for måske er der andre derude der efterspørger det samme eller som mangler inspiration. Jeg linker også til mine anmeldelser af de bøger jeg har læst, så klik ind på titlen, hvis bogen lyder interessant.

God læsning!

Krimier jeg har læst:

Barry Lyga; I Hunt Killers
17-årige Jazz er søn af en berømt seriemorder i USA. Da en copycat begynder at slå ihjel på samme måde som faren gjorde, tager Jazz affære for at bevise - både overfor sig selv og dem der bor i byen, at han ikke er ligesom sin far. Jeg er pjattet med den her serie - den er meget voldelig og virkelig spændende!

Salla Simukka; Rød som blod
Lumikki har lært på den hårde måde kun at stole på sig selv. Hun bliver dog rodet ind i international narkohandel og hun må flygte fra kriminelle og bevæge sig ind i en brutal underverden, hvor alt hendes list og klogskab bliver sat på prøve. Finsk krimi når det er bedst, med mange flere lag end blot en forbrydelse der skal opklares - kan varmt anbefales.

E. Lockhart; Vi var løgnere
Cadence er på familieferie, men intet er helt som det plejer at være. Som læser ved man heller ikke helt hvad der foregår og stemningen bygger sig mere og mere op for at ende i et klimaks jeg slet ikke havde set komme. Den er virkelig spændende og medrivende.

Karen McManus; En af os lyver
Sidste års store hit, om de fem elever der bliver sendt til eftersidning, hvor kun fire af dem overlever. Det er en spændende historie og som læser er du selv i tvivl om hvem der har gjort det og hvorfor. Vi lærer alle fire personer rigtig godt at kende, og det er med at give historien en god dybde. Jeg glæder mig til at læse mere fra forfatterens hånd!

Stephanie Perkins; Når ingen hører dig skrige
I bedste splatter-stil må Makani opklare hvem der slår hendes klassekammerater ihjel. Samtidig skal hun have styr på en spirende forelskelse. Det er meget "I know what you did last summer"-agtigt, og til tider lidt for amerikansk, men det er en spændende historie alligevel.

Kimberly Derting; Body Finder
Violet har den evne at kunne se de dødes ekkoer - ikke altid lige nemt, især ikke når hun ikke kan fortælle folk om det. Da hun finder liget af en ung pige i en sø, sætter Violet alt ind for at finde morderen, men det ikke ufarligt! "Body Finder" er en rigtig spændende serie - desværre er det kun de to første bøger i serien der er oversat, men de er bestemt værd at læse!

Katharine McGee; Tusinde etager
Sci-fi-krimi møder Gossip Girl. "Tusinde etager" er historien om en flok unge hvis liv flettes sammen. Alle vil de gerne opnå visse ting, men ikke alle får det de ønsker sig - nogen mister endda livet. Som læser ser vi det hele udefra og ved heller ikke hvem der står bag forbrydelserne - vi bliver dog klogere undervejs. Serien er spændende og medrivende, og kan varmt anbefales af fans af "Gossip Girl" eller Alyson Nöels "Rivalerne"-serie.

Michella Rasmussen; Stalker
Julie får pludselig romantiske breve fra en hemmelig beundrer, selvom det er nok så romantisk, begynder brevene at tage en uhyggelig drejning og Julie må indse at der nok ikke kommer et forhold ud af det. Som læser bliver man holdt hen i det uvisse hele vejen igennem historien, og det er rigtig fedt at vi ikke med det samme kan regne ud hvem der sender brevene.

Jennifer Echols; Over stregen
Meg er træt af livet i den lille by hvor hun bor, og for at få tiden til at gå, laver hun lidt småkriminalitet. Hun bliver dog snuppet og som straf skal hun køre rundt med den lokale betjent John. Begge har de hemmeligheder de ikke vil af med og sår på sjælen, mon de sammen kan komme videre?

Kimberly McCreight; Sandheden om Amelia
Dette er egentlig en voksenroman, men den kan sagtens læses af unge. Kate Barons teenagedatter Amelia, begår selvmord, men moren er overbevidst om at det ikke er selvmord og hun sætter sig for at opklare hvad der i virkeligheden skete. Det giver Kate et indblik i hvordan teenagelivet er og hvilke hemmeligheder Amelia havde for hende. Bogen er meget spændende og kan minde om "Gossip Girl" og "Kvinden der forsvandt".

Becca Fitzpatrick; Sort is
"Sort is" er en ungdomsroman om et ødelagt barn, om hævn og sorg, og om kærlighed og overlevelse. Britt og veninden Korbie må søge tilflugt i en hytte under et forfærdeligt snevejr. De møder to fyre, der bestemt ikke er glade for at pigerne er der. Kun den stærkeste vil overleve! Selvom bogen er på 500 sider, er den virkelig spændende og spændingen bliver bygget op, så man flere gange sidder yderst på stolekanten!

Maggie Stiefvater; Ravnedrengene
Jeg behøver vel ikke sige så meget om denne serie andet end at den er helt fantastisk. Der er en virkelig veltænkt handling, persongalleriet er godt skruet sammen og så er det hele krydret med en vis mystik, så man som læser ikke helt ved hvad der foregår. Det fungerer bare rigtig godt sammen det hele og hvis du endnu ikke har læst den, så kan den varmt anbefales.

Krimier jeg ikke har læst:

Joss Stirling; Soulfinders
16-årige Sky Bright er med sine adoptivforældre flyttet til USA, hvor hun skal starte på high school. Hun møder de spændende og lidt rå Benedict-brødre. Hun bliver fascineret af den yngste, Zed, som kan tale til hende via telepati, og hun finder ud af at hun også har særlige evner.

Mette Finderup; Hacker
Mek er en rigtig computernørd, som hellere vil spille end gå i skole. En aften hacker han sig ind på skolens server, for at ændre på sin fraværsprocent. Her støder han på oplysninger, der kommer til at ændre hans liv.

Allen Zadoff; Boy Nobody
Boy Nobody er 16 år og soldat i en hemmelig organisation "Programmet". Han har lært at skille følelser og handling, men i New York bliver det svært da han møder Samara.

Andrea Hannah; Ulven i hjertet
Ulvene har overfaldet Ella, flået hendes ansigt til ukendelighed. Nu er Ella forsvundet, og Claire forstår, at ulvene blot venter på at angribe igen, de er tilbage. Claire må finde Ella før ulvene gør det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar