torsdag den 2. oktober 2014

Barry Lyga; I hunt killers


Barry Lyga; I hunt killers (I hunt killers, #1)

Det var en smuk dag. Det var en smuk eng. Bortset fra liget. 

Jazz lever som outcast i lokalsamfundet på grund af sin far, seriemorderen. Jazz er selv bange for, at han rummer en mørk side, og at farens svaghed for at myrde er gået i arv. For at "redde sin sjæl", som han siger, brænder han for at hjælpe politiet med at opklare mordsager, fordi han kan sætte sig ind i morderes tankegang.

I Jazz' lille fødeby finder man et lig, en død kvinde, måske en blaffer, og det kan jo ske. Men Jazz har en syg fornemmelse inden i: Hans far sidder fortsat i fængsel, men dette mord minder alt for meget om et af hans ... og så sker det en gang til.

Jazz Dent forsøger bare at være en normal fyr. Han forsøger at passe sin skole, sit venskab med Howie og sit forhold med kæresten Connie. Livet har dog andre planer med ham.

En ung pige bliver slået ihjel, smidt nøgen på en mark og med afsavede fingre. Jazz vil gerne hjælpe politiet med efterforskningen, da han mener at han kan bidrage med noget ekstra. Han er trods alt søn af USAs værste seriemorder - 124 mord i alt, Jazz uofficielle tal. Det officielle tal er 123. Billy Dent sidder dog i fængsel, og skal blive ved med at sidde der til han dør. Jo mere Jazz graver i sagen om den unge pige på marken, jo mere går det op for ham at det ligner et mord Billy har begået.

Da flere lig dukker op, går den grufulde sandhed om for Jazz og politiet - der er en kopist på færde. En der kopiere Billys første mord ned til mindste detajle, eller gør han nu også det?

Jazz kæmper med sin fortid. Der er mange ting han ikke kan huske og det er som om hans drømme forsøger at fortælle ham noget, som han burde huske. Han huske dog at han har været med sin far på "arbejde", har lært hvordan man slår ihjel på mange forskellige måder, hvordan man rydder op efter sig således at man ikke efterlader spor og meget meget mere. Billy har oplært ham til at forfølge i hans fodspor, noget som Jazz for alt i verden vil undgå. Derfor er han så opsat på at hjælpe politiet, han vil gerne bevise at han ikke er ond. At han kan gøre noget godt.

Nettet strammes om Jazz og han ser kun en udvej - han må besøge sin far! Dette besøg får store konsekvenser, da kopisten pludselig befinder sig i Jazz' hus og vil lære ham hvordan det føles at slå ihjel, mens Billy slipper ud af fængslet. Kan Jazz overleve uden at være nødt til at bruge de morderiske tricks som Billy har lært ham og uden at være tvunget til at slå ihjel? Og hvem står bag kopistens mærkelige seddel om at holde Jazz udenfor det hele?

Jeg tænkte da jeg så denne forside, at den måtte være god. Jeg ved godt at man ikke skal dømme en bog bare på forsiden, men der var alligevel noget over den. Jeg synes ideen om at den mord-oplærte-seriemorder-søn forsøger at leve et normalt liv, var interessant. For Jazz har da helt sikkert ikke haft nogen nem, kærlig eller omsorgsfuld opvækst - nærmest det stik modsatte, men Jazz forsøger virkelig. Han siger sit mantra om og om igen, tror og håber virkelig på det. På at han ikke ender som sin "Kære Gamle Far", men er han skæbnebestemt til at være seriemorder, fordi Billy var det? Forhåbentlig ikke!

Bogen er ikke særlig rar læsning. Der er nogle meget detaljerede beskrivelser af lig, at hvordan man slår ihjel og hvordan det er som dreng at se på mens ens kæledyr bliver flået levende. Det er ikke for sarte sjæle! Men det gør bogen stærk, for der er ikke sparet på noget, hvilket jeg på en eller anden måde synes gør den realistisk. Jeg havde svært ved at lægge den fra mig, den fanger virkelig. Som læser bliver man selv opsat på at finde ud af hvem der slår ihjel på samme måde som Billy og hvad Jazz har tænkt sig at gøre for at stoppe ham. En god, velskrevet og velkomponeret krimi for de ældre børn!

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Original titel: I Hunt Killers
Udgivet i: 2012 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Antal sider: 325
Læst på dansk
Genre: Krimi
Målgruppe: young adults

1 kommentar:

  1. Hej, jeg hedder "Warren Chandler" Jeg er fra Tyskland. Mit liv er blevet fyldt med smerter og bitterhed, da intet ser ud til at fungere for mig, og hver gang noget godt er ved at komme min vej, er der altid en eller to forhindringer, og alle, jeg havde bedt om hjælp, svigtede mig. Mit liv har været sådan her i over 15 år, og jeg blev forladt af alle. Min kone forlod mig på grund af min manglende evne til at give hendes behov og tage sig af vores to børn, da jeg ikke havde noget arbejde. Jeg gav op på alt og besluttede at afslutte det hele ved at begå selvmord, da jeg har forsøgt mit bedste for at sikre alt er rigtigt, men al indsats var forgæves og abortiv.


    Gennembruddet kom, da nogen introducerede mig til denne vidunderlige, store stavekaster, der til sidst hjalp mig ud ... Jeg har aldrig været en fan af ting som dette, men besluttede bare at forsøge modvilligt, fordi jeg var desperat og efterladt uden valg ... Han gjorde specielle bønner og brugte rødder og urter ...

    Inden for to dage blev jeg kaldt af et byggefirma, som jeg har indsendt en jobansøgning for mere end fem måneder siden, og jeg blev informeret om, at jeg har fået jobbet og skulle genoptage arbejdet med øjeblikkelig virkning. Jeg fik et hus og en bil af firmaet. Ting begyndte at arbejde for mig igen, og alle, der forlod mig, undskyldte for altid at give op på mig. Min kone ringede til mig og var ked af det følelsesmæssige traume, hun havde forårsaget mig, hun flyttede tilbage til huset, og vi fortsætter med at leve lykkeligt. hvad et vidunderligt mirakel Baba Egbe gjorde for mig og min familie.

    Jeg har introduceret ham for mange par med problemer over hele verden, og de har haft gode nyheder ... Jeg tror på en person der har brug for hans hjælp. For øjeblikkelig hjælp af enhver art, kontakt Baba Egbe nu via hans Email: babaegbetemple@gmail.com eller WhatsApp ham på +7 (926) 512-8701.

    SvarSlet