søndag den 3. august 2014

James Patterson; Engleeksperimentet


James Patterson; Engleeksperimentet (Maximum Ride, #1)

Du må ikke lægge den her bog fra dig. Jeg mener det dødalvorligt! Dit liv kan afhænge af det. Jeg risikerer ALT ved at fortælle dig det her - men du er nødt til at vide det. - Max

Max, Fang, Iggy, Nudge, Gasmanden og Angel. De ligner almindelige børn. Og det er de også - bortset fra at de er 98 % menneske og 2 % fugl. De er resultatet af en række videnskabelige forsøg, der er løbet helt af sporet. Nu må de flygte for livet, højt over bjerge og skyskrabere, mens de forsøger at finde ud af, hvem de egentlig er, og til hvilket formål, de er blevet skabt. De kan klare sig selv. Men lærer også på den virkelig hårde måde, at de ikke kan stole på nogen som helst andre ...

Max og hendes søskende har levet i skjul de sidste fire år, efter de blev befriet fra Skolen, hvor de har levet i bure siden de blev "skabt". Men nu er freden forbi. En morgen da flokken er på vej i skoven, møder de Strygere - en blanding af menneske og ulv. De tager Angel til fange og slæber hende med til Skolen. De andre sætter efter.

Uheldigvis er de længe om at nå frem, Max vil forsøge at redde en ung pige og Fang og Nudge forsøger, ved en fejl, at finde Nudges forældre. Gasmanden og Iggy blev efterladt derhjemme, men måtte også flygte da der ankommer flere Strygere end de kan klare. Hele gruppen er samlet er igen samlet og med kurs mod Skolen, men de bliver taget til fange og anbragt der i de bure som de har brugt så længe på at flygte fra.

Samtidig går en frygtelig sandhed op for gruppen - det menneske der hjalp dem med at flygte, som de alle så som en far, er måske ikke alligevel så god som han giver sig ud for at være.

De sætter alle sejl ind på at flygte og på at finde sandheden om hvor de kommer fra og hvorfor de er blevet som de er.

Dette er en udmærket fantasybog for de yngre læsere. Der er masser af aktion, humor, blod og en begynde ide om jordens mulige undergang, som gruppen åbenbart er de eneste der kan stoppe. Glæder mig til de to næste bøger - det kan kun blive spændende!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: Maximum Ride - the Angel Experiment
Udgivet i: 2005 (på engelsk), 2013 (på dansk)
Antal sider: 470
Læst på dansk
Genre: Fantasy
Målgruppe: Unge læsere

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar