onsdag den 13. august 2014

Samuel Bjørk; Der hænger en engel alene i skoven


Samuel Bjørk; Der hænger en engel alene i skoven (Munch & Krüger, #1)

En seksårig pige findes død i en skov. Hun er iført en gammeldags, dukkelignende kjole og skoletaske. Omkring hendes hals hænger et skilt med ordene "Jeg rejser alene".

Stjerneefterforskeren Mia Krüger har forladt politiet. Hun har isoleret sig på en lille ø, hvor hun martres af fortiden og planlægger sig eget selvmord. Men da hendes gamle chef, den godmodige Holger Munch, opsøger hende, overtales hun til at vende tilbage til politiet - bare så lang tid som det tager at opklare sagen.

Men pigen i skoven er kun den første. Mia opdager en forbindelse til en uopklaret sag fra 2006 om et spædbarn, der forsvandt fra det lokale hospital. Er mordene en hævn over politiets uformåen dengang? Er der en kobling til den kristne sekt, der har slået sig ned i nærheden af skoven?

Da Holger Munchs barnebarn bliver bortført som den femte pige i rækken, indser Mia, at morderens ondskabsfulde leg er personlig. Men ikke hvor personlig.

Da vi første gang møder Mia Krüger befinder hun sig i en rus af piller og alkohol på en lille ø, hvor hun har købt et hus. Langt væk fra alt og alle. Her planlægger hun sit selvmord, så hun kan komme "hjem" til sin far, mor, farmor og ikke mindst søster, Sigrid. For hvad har hun egentlig at leve for mere?

Holger Munch er på vej ud for at hente Mia tilbage til politiet. Der er allerede fundet en lille pige i skoven og politiet står på bar bund. Derfor vil Holger hente Mia, for Mia så ting som ingen andre så. Han får hende overtalt til at kigge på nogle billeder fra gerningsstedet, men hun siger stadig nej - hun skal ikke tilbage.

Holger samler sit hold af efterforskere, heriblandt gamle kendinge og nye ansigter, bl.a. hackeren Gabriel Mørk. Til den første briefing er Gabriel spændt, han har aldrig haft et rigtigt job før og da han ser at selveste Mia Krüger er med på holdet (hun skiftede nemlig mening) er han ved at gå ud af sit gode skind. Men selvom holdet er godt og de er mange kloge hoveder, tager det alligevel lang tid før de når får et gennembrud. Yderligere flere piger skal dø før de kommer på sporet, og så er det med at smede mens jernet er varmt.

Mia får en mistanke om at det hele handler om Holger, for det peger beviserne på, men hun er stadig bedøvet af sit misbrug på øen, frarøvet søvn og frustreret over manglende beviser, så sandheden går først alt for sent op for hende. Så sent at morderen har fanget hende i sit net.

Dette er virkelig en velskrevet og veldrejet krimi, med en rigtig spændende handling, en del tvists man (jeg, i hvert fald) ikke lige havde set komme. Der er en del personer man skal holde styr på, men jeg synes at det hele bliver flettet rigtigt godt sammen til sidst og de løse ender bliver bundet sammen. Godt arbejde, hr. Bjørk - jeg ser frem til de næste bind i serien!

Fakta:
Forlag: Rosinante
Udgivet i 2013 (på norsk) og 2014 (på dansk)
Original titel: Det henger en engel alene i skogen
Antal sider: 464
Genre: Krimi
Målgruppe: Voksne

2 kommentarer:

  1. Eeeewww! den lyder creepy søde... Er drejet total væk fra krimier, men den der lokker!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er virkelig god, er normalt slet ikke til krimier, men den her skulle jeg bare prøve! :)

      Slet