onsdag den 27. august 2014

Amanda Sun; Papirguderne


Amanda Sun; Papirguderne (Blæk, #1)

Nyt land, nyt sprog, ny mad ... og tegninger der bevæger sig?

Katie er bange for at hun er ved at gå fra forstanden. Hun er sikker på at hun Tomohiros tegninger røre på sig, men det er da umuligt, ikke?

Katie forsøger at bortforklare de underlige syner med sorg over sin mors død og stress over at være blevet tvunget til at flytte til Japan for at bo hos sin moster, men snart står det klart at der stikker noget helt andet under.

Ingen Katie får set sig om er det ikke kun levendegjorte tegninger med sylespidse tænder som er efter hende, men også den japanske mafia, Yakuzaen ...

Katie har boet i Japan et par måneder, hun har fået sig to nye venner og er så småt ved at forstå sproget, selvom det er rigtig svært. En dag overhører hun Yuu Tomohiro og Myu slå op. Da Myu smider med hans notesbog lander en af tegningerne foran Katie og hun ser pigen på billedet bevæge sig og kigge på hende... eller gør hun? Katie er forvirret. Ikke blot over tegningen, men også over Tomohiro, som det ene øjeblik er sød og venlig overfor hende og det næste er en kold skid, der virker ligeglad med alt.

Da hun en dag følger efter ham til hans "hemmelige" gemmested, begynder sandheden at gå op for hende. Han er ikke en helt almindelig dreng, han nedstammer faktisk fra guderne og har store magiske kræfter. Mens deres forhold udvikler sig, lærer Katie også mere og mere om sig selv. På sommerferie med veninden Yuki, går det op for Katie at der også gemmer sig hemmeligheder i hendes fortid, hemmeligheder der gør hende farlig for Tomohiro.

Hjemme igen går det op for Katie at det virkelig kan være farligt at være sammen med Tomohiro, og da en af dem som hun stoler på, viser sig også at være forbundet med fjenden, er det svært at skelne gode og dårlige valg fra hinanden.

Jeg læste denne på en dag, kunne simpelthen ikke slippe den igen. Det er virkelig en spændende bog. Rigtig godt skrevet og umulig at lægge fra sig igen. Det er en meget anderledes fantasybog, fordi der ikke er engle, dæmoner, vampyrer osv. med, men derimod gamle urkræfter som bliver blandet med japanske traditioner. Katie kommer flere gange galt afsted, fordi hun handler før hun tænker, og japanere er ikke ligeså frisindede som amerikanere. Jeg glæder mig rigtig meget til de næste bøger i serien!

Fakta:
Forlag: Tellerup
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Original titel: Ink
Antal sider: 449
Genre: Fantasy

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar