mandag den 12. januar 2015

Cecilie Eken; Max Vero


Cecilie Eken; Max Vero - Det nye fly

Bagsidetekst:
I lyset fra lygten ser Amirs øjne store ud. 
"Jeg kan altså ikke lide det. Hvis de fanger os med en krystal, slår de os ihjel," 
"Jamen uden den er vores fly ikke en skid værd. Kom nu, Amir."

Max drømmer om at flyve jagerfly som sin far. Han og hans ven Amir bryder ind på en af militærets baser. De vil stjæle en solkrystal. Den skal de bruge til det fly, de er ved at bygge. Men mange farer lurer, når man bor i et land i krig. Pludselig er Max og Amir i skudlinjen på en måde, de ikke havde drømt om.

Max og vennerne Amir og Sita bor i Beleria. Beleria er i krig med nabolandet Darien, og krigen har varet i 4 år. Max har mistet sin far til krigen, men han drømmer om at gå i farens fodspor og blive pilot i hæren.

Sammen med vennerne har han bygget et fly og nu skal det stå sin prøve, men først skal de have fat i en solkrystal, som skal drive flyet. Da de kommer på vingerne befinder de sig pludselig i en kamp som de ikke havde regnet med - vil de mon overleve?

Max Vero er en fin lille historie om venskab, om at frygten for at miste og hvad krig gør ved mennesker og byer. Den er illustreret med fine tegninger der virkelig bogen en ekstra dimension. Det er en let læst bog, henvendt til drenge på 8-10 år - men andre kan også være med, jeg skal da se hvad der sker i næste bind!

Fakta:
Forlag: Høst & Søn
Udgivet i: 2014
Antal sider: 60
4 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar