tirsdag den 27. januar 2015

Thorstein Thomsen; Min smukke taber

Thorstein Thomsen; Min smukke taber

Jeg blev rød i hovedet af skam, da jeg så hendes tøj, der ikke var tøj, men mere påklædning. Plisseret nederdel og blazer, sådan lidt som kostskolepiger i en amerikansk vintagepornofilm. Knæstrømperne var skotskternede. Jeg havde gjort så meget ud af mig selv til denne aften, fordi jeg vidste, jeg ville være i samme rum som hende og Amrit. Jeg ville slå hende af pinden. Men da hun stod dér, var jeg klar over, at jeg ikke var andet en en fucking provinspige, en landbrugsteenager uden personlighed ligesom alle de andre, der troppede op i sort og hvidt tøj, læderjakker, slidte jeans, hængerøvsbukser, fodboldluser, løbetøj, sorte spidse sko, kondisko og gik rundt og troede, de var noget særligt. Men det var hende, der var noget særligt.

Mille er vildt forelsket i Amrit, men da han bliver kæreste med Lulu i stedet for, beslutter Mille sig til at blive en anden.

Mille bor i en lille provinsby sammen med sin mor og stedfar. Hun går i 8. klasse - Amrit går i 10. Da han en dag tilbyder hende et hiv af sin joint, er hendes lykke gjort. Hun vil gøre alt for ham - og det gør hun også. Hun føler sig lykkelig med ham, når de knalder og ryger joints. Men en dag bliver hun ikke inviteret med til koncert med det band Amrit spiller i. Hun tager dog af sted alligevel og ser ham være sammen med Lulu, i det smukke tøj, med det flotte år og i det hele taget bare alt for smuk til en provinsby. Mille vil skifte stil, hun vil blive til Lulu, for så kan det være at Amrit vil være sammen med hende igen.

Derhjemme bliver der delt ørertævere ud. Milles stedfar er alkoholiker og voldelig. Han slår både Milles mor og Mille, hvis der er det mindste han er utilfreds med og han er fuldstændig utilregnelig. En dag bliver det dog for meget for Mille ...

Ikke kun med stedfaren, men også med Amrit. Da han sender hende alene hjem fra en weekendtur, går sandheden op for hende. Så skal Mille til at skifte personlighed igen, men det er godt at hun trods alt har veninder der vil være der for hende, en mere end nogen anden ...


"Min smukke taber" er en barsk historie om den første voldsomme forelskelse, der indtager én så meget, at man vil gøre alt for den anden - uden at stille spørgsmålstegn, men i sådan et forhold glemmer man sig selv og hvad man selv er i stand til at udrette. Det må Mille indse i denne historie. For hendes forhold til Amrit er ikke sundt. Samtidig er det en trist beskrivelse af hvordan det er at leve i et hjem med alkohol og vold. Mille frygter at komme hjem, for hun ved aldrig i hvilket humør stedfaren er, samtidig er hun sur og skuffer over sin mor der ikke kan se at det han gør er forkert. For moren elsker ham jo så meget at hun ikke kan gå fra ham - selvom det helt klart ville være bedst for alle parter.

Og så er der Lulu ...

Fakta:
Forlag: Carlsen
Udgivet i: 2014
Antal sider: 144
4 ug af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar