søndag den 4. januar 2015

Jennifer Egan; Se på migJennifer Egan; Se på mig

Charlotte husker intet fra den bilulykke, der for altid forandrer hendes ansigt og dermed hendes identitet og karriere som model i Manhattans modeverden. Hun er forbandet over sin bitre skæbne og føler ingen større taknemmelighed over for den mystiske fremmede, som reddede hende ud af den brændende bil. Charlotte tvingens på rekreation i sin triste og på alle måder ufashionable hjemby i Illinois, uden for projektørernes skarpe lys. Her støder hun på en ung pige, som viser sig at være hendes navnesøster, og mens Charlotte kun ser en umiddelbar sammenhæng, forstår læseren bid for bid en dybere hemmelighed, som de to kvinder deler.

Se på mig er en på én gang bidende morsom og forunderlig roman om Charlottes groteske og grænseoverskridende strabadser for at overleve i en billedstyret verden - og en nænsom fortælling om den unge Charlottes enspænderliv og første, voldsomme forelskelse i en sky og ensom lærer.

Jeg må desværre krybe til korset og indrømme at årets første bog i den grad skuffede mig. Jeg havde ellers glædet mig til "Se på mig", da jeg fandt bagsideteksten interessant og spændende. Jeg har virkelig kæmpet med denne bog, for jeg ville gerne holde af den. Jeg har kæmpet stort set hele vejen igennem, for jeg ville gerne finde den morsom, underholdende og fabelagtigt skrevet, som andre anmeldere har skrevet, men jeg fandt det bare aldrig. Det er rigtig ærgerligt, for jeg havde virkelig forventet mig store ting af denne bog. Bogen er dog velskrevet, men med så store armbevægelser, at det er svært at følge med i alle de tråde der bliver spundet.

Andre vil nok finde bogen interessant, tankevækkende, en rigtig page-turner, bare ikke mig. Måske er jeg bare ikke målgruppen, måske er jeg for dum, for uintelligent til at kunne se det større billede, som denne bog helt sikkert gerne vil skabe, men så er det sådan jeg er.

Dette er den første bog som jeg ikke vil give stjerner, for det er jeg ikke i stand til.

Fakta:
Forlag: Klim
Original titel: Look at me
Udgivet i: 2002 (på engelsk) og 2014 (på dansk)
Antal sider: 410
Læst på dansk

Ingen bedømmelse

1 kommentar:

  1. 410 siders kamp på 5 dage. Det er da godt gået. Så mangler du kun 149. :-)

    SvarSlet