mandag den 1. juni 2015

Trine Bundsgaard; Feernes Ø


Trine Bundsgaard; Feernes Ø

Den Gyldne Sti - bagsidetekst:
Aya og Nolis forældre er forsvundet, og de to søstre må kæmpe sig igennem ukendt land og dybe skove tværs over Feernes Ø til Den Gyldne Sti for at redde deres forældre og sikre feernes overlevelse.

Aya og Noli bliver passet af Marra, fordi deres forældre er på tur til Stjernebjerget efter støv til feernes vinger. Aya og Noli er ikke specielt glade for Marra, da de synes hun er for hård ved dem og ikke vil fortælle dem noget om hvornår deres forældre kommer hjem. De har nemlig været væk i meget længere tid end normalt og Aya og Noli er bekymrede.

De beslutter sig for selv at tage ud og lede efter dem! De får selskab af deres venner Blyr og Sif på denne farefulde tur, der bringer dem meget længere ind i skoven end de før har været. Ind i mørket, hvor de ikke ved hvad der lurer bag det næste træ. Da de kommer i vanskeligheder må de sende Sif afsted efter hjælp, men hjælpen har heldigvis fulgt efter dem hele vejen - men det gør ikke Aya mindre mistroisk.

Da de finder nyt om deres forældre tror og håber de at deres lykke er gjort, men det er den dog langt fra, for en ting er kommet op af bjerget, det er noget helt andet at komme ned!


Sjælenes Træ - bagsidetekst:
Den Gyldne Bog er forsvunet, Ayas og Nolis mor bliver taget til fange, og feernes eksistens er truet. Alt ser sort ud, men så dykker en yr-pige op og fortæller, at Aya bærer evnen til at redde feerne. Men kan Aya virkelig klare det helt alene?

Aya og Noli har deres forældre hjemme igen! Selvom deres mor stadig er svækket er de glade for at alle nåede hjem i god behold og det takket være Blyr, der fandt sin evne på bjerget. Alt er dog ikke som det skal være og pludselig anklages deres mor for at have gjort noget utilgiveligt. Noli er vred og skuffet. Aya er fortvivlet og frustreret - både på sig selv, over ikke at have fundet sin evne, og på Blyr, der, ifølge Aya, lever højt på at have fundet sin evne.

Feerne er dog ikke sikre endnu, og Aya bliver snart klar over at hun er den eneste der kan redde dem alle, men hun er jo kun en fe! Kan hun klare det hele alene, som hun får at vide at hun skal? Eller skal hun indvi sine venner i planen for feernes fremtid?


Feernes Ø er en rigtig pigeserie! Den har det hele, feer, magi, drama, venskab og endda lidt kærlighed. Historierne er bygget godt op, og personerne er fint beskrevet selvom bøgerne ikke er særlig tykke. Vi får hurtigt et kendskab til deres evner, til hvordan de reagerer i forskellige situationer og det fungerer rigtig godt for helheden af bøgerne.

Bøgerne er skrevet i et nemt forstående sprog, der vil passe godt til børn i alderen 6-8 år og som er glade for at læse. Der er  sort/hvid illustrationer igennem begge bøger og de er virkelig fine og underbygger fint historierne.

Alt i alt, en rigtig fin og hyggelig læseoplevelse - der selvom den nok til tider kan være lidt hyggelig, nok skal gå ind hos målgruppen!

Fakta:
Forlag: Gyldendal
Udgivet i: 2015
Antal sider:
Den Gyldne Sti: 93
Sjælenes Træ: 96
4 ud af 5 stjerner (til begge bøger)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar