søndag den 21. juni 2015

Cassandra Clare; Den himmelske ilds byCassandra Clare; Den himmelske ilds by (Dødens Instrumenter, #6)

Bagsidetekst:
I afslutningen af bestsellerserien Dødens Instrumenter står Clary og hendes venner ansigt til ansigt med den allerstørste ondskab: Clarys egen bror.

Ved hjælp af det Djævelske Bæger forvandler Sebastian Morgentern Skyggejægere til mareridtsagtige skabninger, så de kan bruges som soldater i hans hær. Han vender Skyggejæger mod Skyggejæger, splitter familier og elskende, og slår til uden nåde. De uforberedte Skyggejægere trækker sig tilbage til Idris, men ikke engang de berømte dæmontårne i Alicante kan holde Sebastian tilbage.

Et uventet forræderi truer med at forskubbe magtbalancen i verden og tvinder Clary, Jace, Isabelle, Alec og Simon til at tage sagen i egen hånd. Deres mission fører dem dybt ind i dæmonrigerne, hvor ingen Skyggejæger før har været, og hvorfra intet menneske er vendt tilbage ...

Liv, kærlighed og venskaber bliver ofret i den mareridtsagtige kamp om verdens skæbne i den hæsblæsende afslutning på Dødens Instrumenter!

Institutter rundt omkring i verden bliver angrebet.

På Instituttet i Los Angeles træner Emma Carstairs sammen med sine venner, børnene i Blackthorn familien. Emmas forældre er på mission, men hun har ikke noget imod at være på Instituttet - for det er her hun føler sig hjemme. Pludselig angriber Sebastian Morgenstern med sine Formørkede Skyggejægere! Det lykkedes hende og de andre børn at flygte gennem portalen til Idris, men ikke før Sebastian har krævet liv af nogle af dem Emma holder af.

I New York forsøger Jace at lære at kontrollere den himmelske ild der har brændt i ham siden Clary reddede ham. Det er ikke nemt og Jaces tålmodighed er ved at slippe op. Isabella og Simon forsøger stadig at finde ud af hvad de er (kærester eller ej), Alec er stadig i sorg efter Magnus forlod ham. Alt i alt forsøger de at leve så normalt som muligt, selvom de ved at Sebastian lurer i mørket. Så bliver de alle kaldt til Instituttet og ført til Idris pga. angrebene på de andre Institutter. Jace og Clary har flere gange forsøgt at overtale Klanen til at tage truslen fra Sebastian alvorligt, men der er ikke sket noget.

I Idris hersker der kaos. Der er ingen der føler sig sikre og snart opdager de at ikke engang Alicante er et sikkert sted - for Sebastian har fundet måder at nå Skyggejægerne på lige meget hvor de er! Da Raphael, Magnus, Luke og Jocelyn bliver kidnappet af Sebastian går det op for vennerne at hvis nogen skal redde dem, så er det dem, men de ved også at deres mission kan ende med at ingen af dem kommer levende tilbage. For vejen til helvede er brolagt med gode intentioner, men hvad nytter det når Sebastian næsten er udødelig og Jace ikke kan kontrollere det eneste der slå ham ihjel? Clary må træde til og skabe den rune der kan redde dem alle, men kan hun gøre det uden at såre sine venner og familie og hvis det lykkedes, hvad bliver prisen så for at komme ud af helvede igen - og hvem skal betale?


Dette er virkelig en hæsblæsende, actionfyldt og fuldstændig perfekt slutning på en fantastisk serie! Jeg har været meget betaget af Skyggejægernes univers lige siden første bog i serien udkom og standarten er helt klart kun blevet højere i de sidste bøger. I denne bog formår forfatteren på den fineste måde også at få flettet personerne fra Djævelske Mekanismer (serien der foregår før Dødens Instrumenter) ind, og det synes jeg fungerer rigtig fint.

Noget af det jeg elsker ved denne serie, er Jaces humor! Selvom historien i denne er meget dyster, Jorden er jo ved at gå under, så formår han alligevel på sin helt egen facon at bringe lidt lys og humor ind i historien.


Det var dog også meget vemodigt at vende sidste side i denne bog. For selvom jeg jo vidste at det ville ende på et tidspunkt, er det alligevel trist at skulle sige farvel til alle disse personer som jeg på en eller anden måde holder af. Jeg har grint med Jace, jeg har grædt over tab af venner, jeg er blevet rørt over kærlighedshistorierne i denne bog der fylder så utrolig meget. Jace og Clarys kærlighed. Simon og Isabella. Alec og Magnus. Luke og Jocelyn. Samt Clary og Jocelyns kærlighed til den bror og søn som de aldrig fik pga. Valentine.

Tak Cassandra - for at skabe en fantastisk verden og historie som jeg nok altid vil vende tilbage til og læse igen og igen og aldrig glemme!Fakta:
Forlag: Gyldendal
Original titel: City of Heavenly Fire
Udgivet i: 2014 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 636
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

1 kommentar:

  1. Åååh, selv om det kun er et års tid siden jeg afsluttede serien, har jeg allerede lyst til at dykke ned i universet igen!
    Jeg elskede hvordan hele historien ligesom faldt på plads i denne bog og også, at hun flettede Djævelske Mekanismer ind! Ih, skøn bog og afslutning på en skøn serie!

    SvarSlet