onsdag den 24. juni 2015

Marie Lu; ProdigyMarie Lu; Prodigy (Legend, #2)

Bagsidetekst:
June og Day har undsluppet Republikkens jerngreb om Los Angeles og er flygtet til Vegas, netop som det utænkelige sker: Elektor Primo dør, og hans søn, Anden, overtager efter ham. Mens Republikken er på randen af kaos, slutter Day og June sig til en af Patrioternes oprørsgrupper, der gerne vil hjælpe dem med at redde Days lillebror og derefter videre til Kolonierne. Der er bare én betingelse. June og Day skal myrde den nye Elektor.

Det er en chance for at forandre nationen, så Day og June indvilliger i planen. Men da det går op for June, at den nye Elektor på ingen måde minder om sin far - med derimod viser sig at være foruroligende sympatisk - bliver hendes samvittighed plaget. Hvad nu hvis Anden betyder nye muligheder og et ændret styre? Hvad nu hvis revolutionen må være med end tab og hævn, vrede og blod?

Men som led i planen er Day og June blevet skilt ad. Vil June kunne nå at videregive sin tvivl til Day? Og hvordan vil Day tage imod Junes besked efter at have set hende på særdeles venskabelig fod med den nye Elektor ...

Vi starter hvor vi slap: Day og June er på flugt fra Republikken. De befinder sig i et tog på vej til Vegas, men Day er hårdt såret og ingen af dem ved hvordan de skal kontakte Patrioterne når de er kommet frem. Dette problemer løser imidlertid sig selv og snart er de i sikkerhed. De håber at Patriotnerne vil give Day den operation han har brug for, for at overleve, at de vil hjælpe med at finde Days lillebror og derefter smugle dem ud af Republikken. Det er ting der ikke er gratis og Patrioternes eneste krav er at de vil slå den nye Elektor ihjel.

De indvilliger.

Day bliver opereret og planen bliver sat i værk. Problemer at kun er Day og June skal klare deres forskellige opgaver hver for sig, så da June begynder at fatte sympati for Anden, samtidig med at det går op hende at han på ingen måde er som sin far og bestemt ikke ønsker de samme ting, kan hun ikke komme i kontakt med Day og forklare ham det.

Snart er de i livsfare og må flygte for deres liv. De er trætte, sultne og June er syg, da de endelig tror de er i sikkerhed, men så går sandheden op for dem og de indser at de kun har været marionetdukker i et meget større spil end de havde regnet med.

Samtidig får Day en nyhed der vil forandre hans og Junes liv for altid ...


Først og fremmest, WOW!! Jeg er virkelig vild med denne serie. Tempoet er sat højt, og man når næsten at blive forpustet i den anden halvdel af bogen. Forfatteren formår virkelig at få mange ting til at ske på kort tid.

I denne bog får man et meget anderledes indtryk af de problemer som Day og Junes forhold har - Day har svært ved at ryste tanke om "rige" June og at det var Junes skyld at hans familie blev slået ihjel og bortført, af sig, selvom June forsøger at overbevise ham om, at han kan stole på hende. Samtidig er det ikke kun de to de skal tænke på, de skal også redde Days bror og helst også Tess. June kæmper med sin loyalitet og bliver gang på gang testet i hendes kærlighed til Day.

Jeg vil ikke røbe for meget, men jeg glæder mig virkelig til den sidste bog! Jeg sad åndeløs og kiggede febrilsk på sidste side og ville ønske der var mere! For helt ærligt, at slutte på den måde, ufint!

Tusind tak til Forlaget Carlsen for anmeldereksemplaret!

Fakta:
Forlag: Carlsen
Original titel: Prodigy
Udgivet i: 2013 (på engelsk) og 2015 (på dansk)
Antal sider: 370
Læst på dansk
5 ud af 5 stjerner

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar